Acum un an publicam primul articol pe blog și am descoperit probabil cea mai importantă unealtă de comunicare. Blogging-ul m-a schimbat enorm. Am învățat o mulțime de lucruri noi, am cunoscut oameni noi, am inspirat și ajutat prin articolele mele o mulțime de oameni.

Inițial îmi propusesem să scriu despre bani și dezvoltare personală. Am scris foarte puțin despre bani și metode de a face bani online însă am descoperit că manifest o atracție mai mare pentru psihologie și dezvoltare personală.

A fost un an plin de evenimente plăcute dar și mai neplăcute. Am fost aplaudat și felicitat dar și înjurat (ce-i drept de indivizi care nu au avut strop de curaj ca să spună cine sunt cu adevărat).

Am pornit foarte stângaci dar cred că am început să-mi conturez oarecum o identitate ca blogger cu toate că încă sunt indecis asupra subiectelor pe care le abordez. Nu acord atenție prea multor lucruri înafară de domeniul ăsta vast denumit ”Dezvoltare Personală”, dar tot mai îmi ”scapă” câte un subiect care mă supără.

Traficul în acest moment este de 6500 – 7000 de unici lunar, cu peste 11.000 de afișări, mai bine de jumătate din trafic venind din căutări organice. Peste 200 de oameni vizitează zilnic blogul stepanadrian.ro. Cred că e relativ ok, ținând cont că nu am investit aproape deloc în promovare, link building și în alte metode de promovare.

canale-trafic-stepanadrian.ro

Cel mai citit articol, 45 de învățături de la un bătrân de 90 de ani, a făcut peste 100.000 de afișări și chiar a blocat serverul pe alocuri. Mulțumesc chroot.ro pentru că nu m-au blocat pentru depășirea resurselor de câteva ori și pentru că ați fost profesioniști 🙂

Blogul m-a ajutat enorm și în exprimare. Cele 371 de articole publicate până în prezent, și-au spus cuvântul.

Ce nu am reușit încă cu blogul? Nu am reușit încă să îl monetizez, adică nu m-am decis încă pe o metodă de monetizare cu toate că am de unde alege. Probabil că nu îl voi monetiza prea curând totuși. Mai am de crescut 🙂

Mă bucur mult că am luat decizia acum un an ca să încep acest blog. E poate cea mai mare investiție în dezvoltarea mea din ultimii ani.

La mulți ani stepanadrian.ro!

la multi ani stepanadrian.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)