Să fii un părinte bun nu e o întâmplare ci o alegere zilnică pe care o faci. Evident, fiecare părinte vrea să facă cele mai bune alegeri când vine vorba de propriul copil, dar asta înseamnă că însuși părintele trebuie să se educe prima oară ca să poată educa prin propriul exemplu copilul lui.

Am făcut o listă de cărți pentru viitorii părinți care cu siguranță te vor pregăti pentru această mare responsabilitate pe care ai acceptat-o și pe care ți-o asumi ca părinte: formarea și creșterea unui om complet!

  1. Copiii învață ceea ce trăiesc. O carte care te învață consecințele criticii, controlului excesiv, cicălelii și a altor forme de abuz emoțional, dar și cum să insufli valori morale înalte.
  2. Trucuri psihologice pentru părinți. Învață cum să convingi copilul (6-9 ani) ca să facă ceea ce trebuie și are nevoie să facă, fără a fi nevoit să apelezi la pedeapsă. Puțină psihologie pentru părinți 🙂
  3. Părintele eficient. Învață ce nu trebuie să faci ca să nu-i scapi pe copii de sub control și cum poți restabili un echilibru de respect în sânul familiei.
  4. Secretele minții de milionar. Problemele financiare nu doar că afectează familia în mod direct, fiind chiar principalul motiv al divorțurilor, dar afectează și educația financiară a copilului tău. Cartea te va ajuta să deblochezi toate blocajele mentale legate de bani și să transmiți mai departe copilului tău o educație financiară solidă astfel încât să nu aibă niciodată probleme cu banii.
  5. Ghidul viitoarei mame. O carte care acoperă cele 9 luni de sarcină, ajutând viitoarea mamă să facă alegerile potrivite și să treacă cu bine peste această etapă vitală a dezvoltării copilului. Viața copilului începe înainte de naștere!
  6. Nevoile esențiale ale copiilor. Cartea vorbește de nevoile copilului în primii an de viață, de la nevoia de a interacționa și experimenta la nevoia de protecție. De asemenea, vei descoperi care sunt efectele îngrijirilor primite în afara casei, la creșe sau chiar în interior de către bone.
  7. Arta hârjonelii. Descoperă o serie de exerciții amuzante ce le poți practica alături de copilul tău pentru a-l incita și a-i stârni interesul, dar și pentru a construi și întări relația voastră.
  8. Între părinte și copil. O carte cu numeroase exemple de dialoguri dintre părinte și copil în diverse ipostaze care evidențiază importanța comunicării afective și soluționarea diverselor probleme prin comunicare.
  9. Părinți și copii. Educația copiilor începe cu educarea părintelui – o carte care abordează educația copiilor și din perspectiva spirituală.
  10. Rețete împotriva îngrijorării. O carte care abordează prin joc diversele frici și anxietăți ale copilului, ajutându-l să le elimine, să se simtă în siguranță și să aibă încredere în el.

Explorează fiecare dintre aceste cărți, dând click pe link-urile disponibile, și decide să începi prin a citi 3 dintre ele. Reține că educația copilului începe cu educația ta, iar felul în care gestionezi toate situațiile care pot apărea în lunga odisee de a fi părinte este determinat doar de cât ești tu de informat și educat!

Citește, educă-te, educă!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)