Statisticile spun că o treime dintre cei cu vârsta de peste 35 de ani se bucură de o boală coronariană și o excursie în tabăra lui Sf. Petru, adică vreo 500.000 de oameni anual.

Jumătate dintre cei cu boli coronariene… stați așa. Probabil că nu aveți habar ce-s alea boli coronariene (nici eu nu știam termenul ăsta acum 15 minute). Pe scurt e vorba de incapacitatea arterelor de a furniza sânge oxigenat corespunzător necesităților inimii.

Unde rămăsesem?!… ahh… la jumătate dintre cei cu boli coronariene; ca să nu fie prea dură din prima, Mama Natură a zis așa: ”Ca să nu zică omul că sunt nașpa și că îl iau în excursie fără să vrea, îi trimit invitație prima oară. Îi trimit chiar și două”. Care-s invitațiile? Infarctul.

Ca să faci ateroscleroză nu e greu deloc. Uite 10 pași simplu:

  1. Bagă o shaworma cu de toate în fiecare zi. Carnea de porc e ideală pentru boala asta.
  2. ”Cea mai bună legumă e carnea” dar și celelalte produse de origină animală. Bagă unt, brânză, untură, mici, ceafă de porc.
  3. Evită merele și fructele în general. Legumele și cerealele le iei oricum din porc care a crescut cu așa ceva, deci nu are sens să mai mănânci și tu.
  4. Evită să faci mișcare prea multă. De preferat e să circuli cât mai des cu mașina sau mijloacele de transport în comun. Chiar și până la alimentara din colțul străzii.
  5. Fumează minim 1 pachet de țigări pe zi.
  6. Consumă cât mai multe dulciuri. Diabetul e prieten apropiat cu ateroscleroza și îl susține.
  7. Consumă minim 2 litri de lichide pe zi. De preferat Cola. Nu uita de energizante.
  8. Fii american! Micul dejun trebuie să fie format din ”beicăn” și ochiuri… prăjite în untură dacă se poate.
  9. Lucrează în medii de stres maxim, cât mai mult timp.
  10. Nu respecta mesele și încearcă să mănânci cât mai târziu, de preferat după ora 22:00.

Ok. Gata cu porcăriile!

Nu știu multe despre chimie și biologie dar constat că soluția pentru cei care au probleme cu colesterolul este să nu mai fie… sinucigași consumând produse de origine animală care practic le bagă în corp ceea ce le face rău.

Te simți inconfortabil deja? Nu îți place ce scriu aici? Închide tabul. Apasă pe X și ignoră-mă; sau poate că ești un om responsabil și vrei să schimbi ceva. Dacă e așa atunci te felicit pentru că faci parte dintr-un masă foarte mică de oameni.

Degeaba bagi în tine pastile ca să îți reglezi colesterolul dacă tu continui să pompezi în corp acest agent care este responsabil de boala în sine. Una dintre boli e ateroscleroza:

Înainte să uit, dacă și tu cauți suplimenți alimentari naturali ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, eu de aici îmi cumpăr și sunt foarte mulțumit.

ateroscleroza-230x258

Ia uite ce zice un site de specialitate:

colesterol

Și în familia mea există membri cu probleme de colesterol. Bagă pastile, mănâncă porcării bogate în colesterol, mai bagă niște pastile, cheltuind sute de lei pe chimicale care să îi mențină pe linia de plutire. Văd acest comportament aproape la fel ca și fumatul.

Oricât le vor spune medicul să își schimbe stilul alimentar, nu o vor face. Mulți nu o fac nici după primul infarct. Dacă nici moartea nu îi sperie pe unii atunci ce să mai zic de niște vorbe ce au scop trezirea la realitatea dură?!

La fel e și cu țigările. Pot tapeta ăștia tot pachetul cu imagini cu morți și plămâni negri că tot n-or schimba cu nimic mentalitatea bolnăvicioasă a oamenilor.

Plăcerea vs. Viața!

Suntem prea comozi să trăim sănătos. Suntem prea delăsători ca să facem schimbări de lungă durată. Vrem să trăim mai bine dar la nivel complet utopic.

Alegerile ne aparțin și trăim cu rezultatul acestora.

ateroscleroza

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)