Tim Ferriss, autorul cărții Săptămâna de lucru de 4 ore, bestseller timp de 7 ani consecutiv, este investitor și consultant pentru Facebook, Twitter, Stumbleupon, Evernote, Uber și alte companii gigant. Tim a avut un succes fenomenal în afaceri până în prezent, la cei 38 de ani pe care-i are, revista Forbes scriind chiar despre existența unui Efect Tim Ferriss. E atât de bun că în 2013 a reușit să strângă $250.000 în mai puțin de o oră pentru a-i investi într-o companie de curierat nou fondată, numită Shyp, din San Francisco.
Înainte de a te lăsa cu cele 10 reguli pentru succes, o chestie mai ciudată despre Tim Ferriss este că tipul deține un Guiness World Record pentru… cele mai multe rotiri într-un dans de tango într-un minut. Știu că e ciudat și cumva offtopic, dar cumva mă gândeam că te-ar interesa :p
10 reguli pentru succes de la Tim Ferriss
- Diversifică și fii interesat de mai multe domenii la începutul unui start-up. Astfel ai un back-up, dar și prinzi experiență testând idei noi, învățând din mai multe domenii.
- Investește doar în lucruri pe care le înțelegi și în lucruri pe care le-ai folosi.
- Învață să-ți comunici ideile atât când vine vorba de echipă, cât și în șansele unice (de cele mai multe ori) de a fi preluat de un site care să te promoveze gratuit.
- Concentrează-te pe punctele tale forte și învață să delegi. Ca și start-up, când începi să ai fonduri, nu ar trebui să te concentrezi pe ceea ce faci prost.
- Trebuie să fii capabil să vinzi! Citește cărți care să te ajute să-ți îmbunătățești abilitatea de a comunica. Studiază reclamele pe care le vezi. Când cumperi ceva descoperă acel motiv care te-a făcut să cumperi acel produs. Fă o listă cu tot ce cumperi și motivul pentru care cumperi.
- Ideile nu valorează nimic. Oricine poate veni cu idei grozave. Trebuie să fii capabil să execuți! Pornește o afacere bazându-te pe pasiunea ta. Uită-te în extrasul de cont și vezi pe ce cheltui cei mai mulți bani.
- Alege corect lucrurile pe care te concentrezi. Rezistă tentației de a te deconcentra fiind sedus de 20 de chestii simultan. Deleagă ceea ce este în plus.
- Fii pesimist într-un mod pragmatic. Definește cele mai proaste scenarii, ce ai învăța dacă s-ar întâmpla lucrurile respective chiar înainte de a începe.
- Măsoară și ține evidența numerelor care definesc progresul tău.
- Folosește eșecul în folosul tău. Toată lumea eșuează. Ține minte că uneori linia de finish poate fi la doar 100 de metri chiar dacă pare a fi la 100 de km.