Tim Ferriss, autorul cărții Săptămâna de lucru de 4 ore, bestseller timp de 7 ani consecutiv, este investitor și consultant pentru Facebook, Twitter, Stumbleupon, Evernote, Uber și alte companii gigant. Tim a avut un succes fenomenal în afaceri până în prezent, la cei 38 de ani pe care-i are, revista Forbes scriind chiar despre existența unui Efect Tim Ferriss. E atât de bun că în 2013 a reușit să strângă $250.000 în mai puțin de o oră pentru a-i investi într-o companie de curierat nou fondată, numită Shyp, din San Francisco.

Înainte de a te lăsa cu cele 10 reguli pentru succes, o chestie mai ciudată despre Tim Ferriss este că tipul deține un Guiness World Record pentru… cele mai multe rotiri într-un dans de tango într-un minut. Știu că e ciudat și cumva offtopic, dar cumva mă gândeam că te-ar interesa :p

10 reguli pentru succes de la Tim Ferriss

  1. Diversifică și fii interesat de mai multe domenii la începutul unui start-up. Astfel ai un back-up, dar și prinzi experiență testând idei noi, învățând din mai multe domenii.
  2. Investește doar în lucruri pe care le înțelegi și în lucruri pe care le-ai folosi.
  3. Învață să-ți comunici ideile atât când vine vorba de echipă, cât și în șansele unice (de cele mai multe ori) de a fi preluat de un site care să te promoveze gratuit.
  4. Concentrează-te pe punctele tale forte și învață să delegi. Ca și start-up, când începi să ai fonduri, nu ar trebui să te concentrezi pe ceea ce faci prost.
  5. Trebuie să fii capabil să vinzi! Citește cărți care să te ajute să-ți îmbunătățești abilitatea de a comunica. Studiază reclamele pe care le vezi. Când cumperi ceva descoperă acel motiv care te-a făcut să cumperi acel produs. Fă o listă cu tot ce cumperi și motivul pentru care cumperi.
  6. Ideile nu valorează nimic. Oricine poate veni cu idei grozave. Trebuie să fii capabil să execuți! Pornește o afacere bazându-te pe pasiunea ta. Uită-te în extrasul de cont și vezi pe ce cheltui cei mai mulți bani.
  7. Alege corect lucrurile pe care te concentrezi. Rezistă tentației de a te deconcentra fiind sedus de 20 de chestii simultan. Deleagă ceea ce este în plus.
  8. Fii pesimist într-un mod pragmatic. Definește cele mai proaste scenarii, ce ai învăța dacă s-ar întâmpla lucrurile respective chiar înainte de a începe.
  9. Măsoară și ține evidența numerelor care definesc progresul tău.
  10. Folosește eșecul în folosul tău. Toată lumea eșuează. Ține minte că uneori linia de finish poate fi la doar 100 de metri chiar dacă pare a fi la 100 de km.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)