Steve Jobs a fost cu siguranță unul dintre cei mai mari antreprenori din toate timpurile dar și un filozof excelent. Experiența acumulată în lungile sale bătălii de a schimba această lume, l-a făcut și un om înțelept și sensibil, dincolo de pragmatismul funcțiilor sale de conducere.

Ai mai jos câteva dintre cele mai populare vorbe ce le-a rostit, astăzi pentru noi citate pline de inspirație:

steve-jobs

Sunt convins că jumătate din calitățile ce separă un antreprenor de succes de unul care nu e de succes, e doar pură perseverență.

Când aveam 17 ani am citit un citat care suna cam așa: ”Dacă trăiești fiecare zi din viața ta ca și cum ar fi ultima, cel mai probabil într-o zi vei avea dreptate”. M-a impresionat profund și începând din acea zi, în fiecare dimineață mă priveam în oglindă și mă întrebam: ”Dacă azi ar fi să fie ultima zi din viața mea, aș vrea să fac azi ceea ce sunt pe cale să fac?”

Calitatea este mai importantă decât cantitatea.

Cel mai bun lucru ce mi s-a întâmplat a fost să fiu dat afară de la Apple. Greutatea succesului a fost înlocuită cu lumina unui nou început. M-a eliberat pentru a intra în cea mai creativă perioadă a vieții mele.

Cred că atunci când ai făcut ceva și s-a dovedit a fi chiar foarte bine, nu trebuie să mai petreci mult timp făcând acel lucru. Trebuie să începi să faci altceva. Gândește-te la ceea ce urmează să faci.

Vreau să aduc un ”Ding” Universului.

Sunt la fel de mândru de lucrurile pe care nu le-am făcut încă ca și de cele pe care le-am făcut deja. Inovația presupune să spui NU la o mie de lucruri.

A fi cel mai bogat om din cimitir nu contează pentru mine. Ce contează e când mă pun noaptea în pat să pot spune că am făcut lucruri extraordinare în acea zi.

Munca o să-ți ocupe o mare parte din viață. Singura metodă prin care poți fi cu adevărat satisfăcut este să faci ceea ce crezi că este o muncă valoroasă. Pentru asta trebuie să iubești ceea ce faci. Dacă nu ai găsit încă, continuă să cauți. Nu te mulțumi cu puțin. Vei ști în inima ta atunci când vei găsi ceea ce cauți.

Nu poți conecta punctele uitându-te înainte. Le poți conecta doar uitându-te înapoi. Tocmai de asta trebuie să ai încredere că punctele se vor conecta cumva în viitor. Trebuie să ai încredere în ceva: în capacitățile tale, destin, viață, karma, orice.

Fii un etalon al calității. Unii oameni nu sunt obișnuiți cu un mediu în care se așteaptă excelența.

A fi creativ înseamnă a conecta lucruri. Când întrebi oamenii creativi cum reușesc să realizeze atât de multe, probabil că se vor simți stânjeniți pentru că ei au viziunea de a conecta lucrurile, nu au inventat ceva.

Amintindu-ți că vei muri este cea mai bună metodă pentru a evita capcana de a crede că ai ceva de pierdut. Ești gol deja. Nu ai nici un motiv să nu-ți urmezi inima.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)