Brian Tracy este unul dintre cei mai cunoscuți mentori și speakeri din aria de dezvoltare personala din lume. Într-unul dintre seminariile acestuia, numit Secrets Of Self Made Millionaires, Brian prezintă cheile succesului în viața personală și cea profesională. Eu am sintetizat 20 de idei pe care ți le împărtășesc mai jos. Să îți fie cu folos 🙂

 1. Dacă nu îți dorești să faci parte din primii 10 ai domeniului tău de activitate înseamnă că nu ești în domeniul potrivit pentru tine.
 2. Află ce iubești să faci și apoi găsește o metodă ca să poți trăi făcând asta.
 3. Fiecare om e conceput ca să iubească să facă ceva și acel ceva să îl facă bine. Faptul că iubești acel ceva îți oferă și posibilitatea de a excela în acel domeniu.
 4. Pentru a deveni cel mai bun din domeniul tău durează între 5-7 ani iar majoritatea dintre oameni e nerăbdătoare, acesta fiind motivul pentru care renunță. Ei nu înțeleg că timpul va trece oricum și singura întrebare este dacă se vor afla între primi 10% sau nu.
 5. Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci referitor la ocupația ta este să crezi că lucrezi pentru altcineva. De fapt lucrezi pentru tine și ești responsabil de natura job-ului tău, veniturile tale și de satisfacția pe care o ai.
 6. Chiar dacă lucrezi pentru o companie pe care nu o conduci, lucrează ca și cum ai fi chiar tu proprietarul.
 7. Toți oamenii de succes sunt orientați spre rezultatele pe care le țintesc. Nu poți ținti ceva dacă nu știi cu exactitate ce îți dorești.
 8. Frica de eșec este cea mai mare piedică în evoluția noastră și nu eșecul în sine. Eșecul te face mai inteligent.
 9. Nu există eșec ci doar feedback. Când ceva nu ți-a ieșit cum ți-ai planificat și ai eșuat, consideră asta ca un feedback, și fă niște îmbunătățiri.
 10. Dacă nu devii mai bun, devii mai rău. Dacă nu progresezi, regresezi. Nu există cale de mijloc.
 11. Programează-te să înveți pentru tot restul vieții tale.
 12. Citește cărți scrise de cei mai buni din domeniul tău de activitate pentru a progresa continuu. Citind îți poți dubla sau chiar tripla veniturile în decurs de 1 an.
 13. Investește timpul pe care îl aloci deplasării spre locul de muncă (sau alte destinații), ascultând seminarii audio.
 14. Dezvoltă-ți mentalitatea de workaholic. 40 de ore de lucru pe săptămână îți garantează supraviețuirea. Fiecare oră în plus peste cele 40 este o investiție în viitorul tău, pentru că lucrezi la tine și nu la job-ul tău. Lucrează la dezvoltarea ta.
 15. Când lucrezi, lucrează, nu te juca!
 16. Înconjoară-te cu oameni potriviți. 99% din succesul tău e determinat de oamenii cu care îți petreci timpul.
 17. Pregătește-te să escaladezi vârf după vârf. Viața e formată din suișuri și coborâșuri iar tot ce contează este direcția generală pe care o ai. Concentrează-te pe urcat!
 18. Devino un optimist maniac: învață mai mult, încearcă mai multe lucruri, fii perseverent în tot ce faci!
 19. Dezvoltă-ți curajul și perseverența. Să ai curaj de a începe fără să ai vreo garanție de succes! Să ai curajul de a îndura, de a persevera.
 20. Învață autodisciplina. Învață să faci ce trebuie să faci, când trebuie, cum trebuie, indiferent de ce simți. Perseverența este autodisciplina în acțiune. De fiecare dată când perseverezi, îți construiești autodisciplina. De fiecare dată când practici autodisciplina îți dezvolți perseverența. Autodisciplina și perseverența sunt legate direct de stima de sine. Cu cât perseverezi mai mult cu atât te vei place mai mult. Cu cât te placi mai mult cu atât vei avea mai multă disciplină. Cu cât ai mai multă disciplină în practică cu atât te vei place mai mult. Astfel vei deveni de neoprit pentru că vei înțelege și vei decide că vei obține ceea ce îți dorești.

Deasemenea, poți viziona seminarul integral mai jos.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)