Am pornit la drum cu o viziune foarte vaga despre ce urma sa fac in vivaSMS. Initial nu vedeam vivaSMS ca pe un business ce l-as face pentru ca nu stiam foarte clar ce inseamna, vazusem doar posibilitatea de a-mi reincarca gratuit cartela prepay si asta mi-a atras atentia.

De ce? Pentru ca era cu adevarat o strategie de marketing foarte buna. Cat de genial sa fii fost cel care a conceput intregul plan de marketing daca a reusit sa imbine “utilul cu placutul”, adica sa poti primii banii castigati direct pe telefonul tau mobil ca reincarcare?!

Mi-am pus intrebarea asta si apoi lucrurile aveau sa se schimbe. Mi se parea relativ usor sa inscrii oameni intr-o astfel de oportunitate.

Pe ce m-am bazat? Oamenii vor cateva lucruri cand vine vorba de bani:

  1. Sa ii faca usor si repede.
  2. Sa economiseasca bani la shopping.
  3. Sa ii primeasca chiar gratuit.

Ideea ce trebuia sa o insamantez in mintile oamenilor este ca pot face o afacere buna pentru ca se inscriu gratuit si isi pot reincarca gratuit cartela prepay.

Am conceput niste imagini geniale (nu ma caracterizeaza modestia cand vine de virtuti si valori) pe care le postam pe Facebook in grupuri si care imi generau chiar si 100 de conversii pe zi. Singura problema era ca o multime de indivizi imi “preLUAU” imaginile si le foloseau in nume propriu. La inceput m-am ofticat (asta e prima reactie involuntara) dar am privit aceste situatii ca pe niste provocari in a ma perfectiona.

Am constuit imagini si mai virale care in scurt timp aveau sa imi aduca prima mie de directi.

Ce s-a intamplat dupa? Pai sa incep cu inceputul. Acum 2-3 ani imi facusem vreo 15 conturi de Facebook pe care le folosisem pentru a-mi promova ceva pagini (nu faceam spam daca te gandesti la asta). Intamplarea face ca Facebook tocmai se afla intr-o “razie” de stergere de conturi false si gasindu-le pe toate oarecum inrudite, le-a sters, inclusiv pe cel personal.

Ma aflam intr-o situatie nasoala. Eram multumit totusi ca aveam 1000 de membrii dar deja tinteam mai sus. Stiam ca nu trebuie sa ma opresc chiar daca toata munca mea de construire a unor retele de promovare s-a dus pe apa sambetei cu totul.

Mi-am spus ca vreau totul sau nimic! Am decis sa reincep si de aceasta data sa fiu si mai bun!

ATENTIE! Am decis sa devin mai bun, nu s-a intamplat pur si simplu ca rezultat al vreunui noroc interstelar, astrologic etc. (se simte ironia, nu suport superstitia).

Ce trebuia sa fac mai departe? Trebuia sa devin mai bun! Atat!

Am construit alte imagini, si mai geniale, care aveau o longevitate (pana sa fie preLUATE excesiv de catre altii) de 2-3 maxim 5 zile. Mintea imi mergea in continuu ca sa gasesc solutii sa atrag oameni si mai multi.

La un moment dat, daca dadeam refresh la pagina de email, primeam notificari la 5 secunde ca s-a inregistrat cineva in echipa mea. Am ajuns sa inregistrez chiar si 400+ de membrii intr-o zi!

Totul mergea struna. Evident si contul respectiv se anulase si a trebuit sa o iau de la capat mai de vreo 3 ori.

A fost multa munca in spate si multe batai de cap. A meritat!

1480 lei vivasms dovada plata extras de cont

Plata vivaSMS pe luna septembrie

De ce? Scopul meu in evolutia mea financiara este sa achizitionez active sau sa construiesc conducte de active. Stiam unde se vor invarti cifrele cand afacerea va porni si nu era de neglijat aspectul asta.

Cu ce m-am ales in cele 2 luni de vivaSMS?

  1. Mi-am mai dezvoltat abilitatile de lider si de comunicare.
  2. Mi-am dezvoltat rabdarea si toleranta (mai ales toleranta pentru ca am avut de-a face cu multi “saraci cu duhul”).
  3. Am construit o conducta de venituri pasive.
  4. Am intreprins o multime de notiuni tehnice (blogging, email marketing, SEO, PPC etc.)
  5. M-am distrat super in competitie cu alti dezvoltatori vivaSMS si mi-am intarit spiritul competitional.
  6. Am castigat 2417.

Mai sunt si altele dar ajunge pentru acum.

Blogul pe care l-am dezvoltat este vivaSMS.biz unde am prezentat foarte transparent activitatea mea de promovare si invat sute de oameni cum sa isi dezvolte afacerea.

Inainte de a incheia articolul vreau sa recunosc si cea mai mare greseala pe care am facut-o.

Nu am acordat de la inceput atentie echipei. In jur de 75% dintre cei inscrisi nu au primit inca de la inceput toate sfaturile pentru a-si dezvolta si ei echipele. Asta m-a costat enorm, din pacate nu am avut nici intelepciunea si nici varianta functionala a unei tehnici optime pentru a tine legatura cu oamenii si pentru a le transmite primele informatii.

Daca as putea sa o iau de la inceput m-as fii inscris mai devreme si as fii avut grija de echipa mai mult.

Din greseli invatam si dupa cum spune Robert Kiyosaki: “Fail harder. You cannot be successful without failure.” adica “Fa multe greseli. Nu poti avea succes fara a gresi.”

Daca inca nu te-ai inscris in vivaSMS, fa-o chiar acum folosind acest link magic si dupa inscriere vei primii un email cu primele instructiuni pentru a incepe sa faci bani.

Mult succes si castiguri maxime!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)