Am sintetizat un articol pe baza unui video marca Robin Sharma de pe Youtube. E vorba despre 3 solutii si inca 3 sfaturi pe care trebuie sa le urmezi zilnic pentru a atinge performanta de top si pentru a fi eficient in tot ceea ce faci.

  1. O data la 30 de zile alege sa faci ceva dificile, ceva de care te temi, ceva care iti starneste neplacere doar cand te gandesti. Poate fi vorba de un proiect sau de a-ti intrece limitele intr-un domeniu deja in care activezi. Poate ai vrea sa iti depasesti recordul la distanta alergata.Tot in aceasta solutie includem si urmatoarea idee: in fiecare dimineata cand te apuci de lucru, alege obiectivele cele mai dificile sau deranjante sa le faci prima oara. Te vei simti mai degajat si mai motivat apoi. Vei fi mai relaxat si vei avea o alta atitudine fata de restul programului tau. Ceea ce faci este sa iti infrunti temerile si sa le elimini. Fricile pe care nu le infrunti devin zidurile tale.
  2. Fa sport in prima ora a diminetii. Te va energiza si te va umple de o stare de bine ce va predomina pana la 15 ore. In timp ce faci sport asculta niste carti audio motivationale, astfel investesti timpul eficient.
  3. Ia-ti un angajament fata de tine pentru a fi extraordinar de bun, ridicol de bun in tot ceea ce faci. Fii atat de bun in ceea ce faci incat nimeni din lume sa nu fie capabil sa faca ceea ce faci tu la fel de bine.

 Ce trebuie sa tii minte zi de zi?

1. Orice expert a inceput ca un amator. Ai nevoie de o perioada de timp de 10 ani ca sa devii un geniu in ceea ce faci si asta o poti obtine doar exersand in fiecare zi. Pretul platit de campion pentru a fi numit campion este chiar acest zilnic antrenament sau acea zilnica practica, exersare intr-un anumit domeniu.

2. Evita sa devii distras de la ceea ce faci. Lucreaza in etape: acorda-ti 2 ore ca sa lucrezi la proiectul tau si deconecteaza-te complet de la tehnologie. Cei mai multi oameni se blocheaza in acele perioade in care sunt distrasi si uita de ceea ce au de facut. Le poate trebui chiar si ore sa revina la stadiul de lucru. Gaseste timpul pentru a te gandi la planurile tale, sa realizezi daca esti pe drumul cel bun si daca nu trebuie cumva corectata directia.

3. Alege sa te imbunatatesti in fiecare zi cu 1%.

Calatoria de 1000 de mile incepe cu primul pas.

Orice vis indraznet si mare, care pare imposibil la prima vedere, este de fapt format din mai multi pasi care trebuie facuti rand pe rand, zilnic, pentru a ajunge la destinatie. E atat de simpla ideea incat e simplu sa nu o bagi in seama, sa o ignori.

Nu mai fi ocupat cu a fi ocupat!

Articolul a fost sintetizat pe baza acestui video a lui Robin Sharma:

How to Do Your Best Work – 3 Keys To Mastery 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)