Cei ce-l urmăresc pe Robin Sharma cred că pot sumariza caracterul acestui om atribuindu-i două virtuți esențiale de care avem cu toții nevoie, chiar dacă nu am conștientizat asta încă. Acestea sunt: echilibrul și progresul.

Veți regăsi aceste două valori morale sau virtuți în materialul următor pe care vi l-am pregătit în 4 părți. Aceste învățături sunt transmise de Robin Sharma în întreaga sa activitate ca speaker motivațional, așa că aveți aici un rezumat al unei experiențe de viață trăită cu scop și savurată zi cu zi, așa cum face Robin. Vă doresc studiu plăcut 🙂

#1. Îndrăznește să ai o viziune atât de curajoasă încât să îi facă pe toți din jurul tău să se tăvălească pe jos de râs sau să îți răspundă prin a te ridiculiza.

#2. Concentrează-te mai mult pe cât de mulți oameni ajuți, decât de recunoștința pe care o primești.

#3. Devino campion la categoria grea a breslei din care faci parte.Titanul incontestabil în domeniul tău și, pur și simplu, cel mai bun care a fost vreodată.

#4. Protejează-ți reputatia nepătată. Este un bun de valoare inestimabilă. În fiecare zi, fă-ți reputația să valoreze mai mult, prin acte de excelență, lucruri care uimesc și gesturi care inspiră.

#5. Când cazi, simte durerea. Apoi ridică-te. Te-ai născut pentru victorie. Cât despre eșec, acesta nu are nici un loc în lumea ta.

#6. Oferă cuvinte mărețe. Limbajul îți forjează convingerile. Convingerile îți conduc comportamentele. Vorbește ca un leu, nu ca o oaie. Vorbește ca un lider, nu ca o victimă.

#7. Sprijină-te pe temerile tale. Depășește-ți limitele deoarece locul în care trăiesc cele mai mari limite ale tale este, de asemenea, locul în care se află cea mai mare creștere a ta.

#8. Devino plimbăreț, vorbăreț și fără scuze, înțelegând că scuzele tale nu sunt decât minciunile pe care umbrele tale ți le-au vândut. Din acest moment, fă ceea ce trebuie făcut. Și nu uita: doar pentru că ceva a fost  greu de făcut ieri, nu înseamnă că nu va fi ușor de făcut astăzi.

#9. Redu-ți criticii la tăcere. Ignoră-i pe cei ce te urăsc. Sterge-ți cinicii. Însuși actul de a juca cu măiestrie și a fi deasupra tuturor este un act perturbator masiv. Oameni mediocri vor vedea ca pe o amenințare strălucirea ta și astfel vor încerca să-ți înăbușe geniul.

#10. Fii mentorul unui copil. Inspiră un puști. Ridică o comunitate. A fi mare înseamnă a fi de folos și e un instrument de serviciu.

Citește partea a 2-a a sfaturilor pentru învingători de la Robin Sharma.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)