Citește partea 1 a sfaturilor pentru învingători de la Robin Sharma.

#11. Cei mai epici oameni de performanță au investit  2.44 ore de pregătire pe zi, timp de zece ani, înainte să apară primele semne ale măreției lor (zece ani de anonimat). Celor mai emblematice companii le-a luat douăzeci ani până să domine industriile lor. Clasa mondială este un proces. Și legendele au nevoie de timp.

#12. Pentru a-ți dubla succesul, triplează ceea ce ai cheltuit pe dezvoltarea personală și învățarea profesională. Deoarece persoana care stie cel mai mult devine cea mai bună. Această idee nu numai că mi-a construit  viața – mi-a salvat-o.

#13. Iartă-i pe cei care au nevoie să fie iertați. Fiecare om dă tot ce-i mai bun din el, pe baza informațiilor pe care le știe. Nu are nici un sens să pierzi mult timp devenind rău. După cum bine spune un proverb chinez: “înainte de a merge în căutarea răzbunării, mai bine sapă două morminte.”

#14. Fii generos în mod radical. Dă clienților tăi de 100 de ori mai mult decât valoarea pe care o așteaptă (se vor îndrăgosti de tine). Dă celor dragi de 100 de ori mai multă dragoste decât aceștia cer (te vor adora). Fă acest lucru fără a aștepta nimic în schimb. În caz contrar, nu este un cadou adevărat – e comerț.

#15. Fii original! Copiile nu devin niciodată omniprezente, iar clonele nu devin revoluționare.

#16. Petrece timp în sigurătate. Zilnic. Pe măsură ce crești în eroism și-ți construiești o viață care va face istorie, te vei confrunta cu păreri contradictorii. Petrecerea timpului singur îți va construi convingerea pentru misiunea ta și îți permite să îți încarci bateriile. Așadar, susține-ți viziunea!

#17. Nu te teme de suferință. Rădăcina cuvântului “pasiune” înseamnă “a suferi” și toți maeștrii suferă. Ei suferă durerea depășirii unei dificultăți în drumul lor spre măreție și durerea militării pentru măiestria lor. Suferă rana de a fi înțeleși greșit, împreună cu sacrificiul de a practica meseria la cele mai înalte cote.

#18. Când ești martorul unei nedreptăți, vorbește și fă ceva în legătură cu asta. Dacă nu, vei permite nedreptății să domnească în lumea noastră.

#19. Fii în formă ca un atlet. Nu doar pentru a arăta bine și a deveni slab, ci pentru a trăi mai mult. Astfel, poți inspira, prospera și lucra pentru mult mai mulți ani. Rezistând în joc mai mult decât oricine din jurul tău reprezintă o strategie minunată pentru a deveni un simbol.

#20. Fii real. Prea mulți dintre noi suntem atât de setați pe ideea de a fi noi înșine încât investim energia în a deveni mai ipocriți. Prea puține lucruri sunt la fel de puternice ca o ființă umană care se simte bine în pielea ei. Autenticitatea este un element de măiestrie. Bine a spus Oscar Wilde: “Fii tu insuți, toți ceilalți sunt luați.”

Citește partea a 3-a a sfaturilor pentru învingători de la Robin Sharma.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)