brad-sugars-your-business-will-grow-as-much-you-do

Liderii afacerilor reprezintă forța din spatele companiilor. Ei sunt acel catalizator necesar pentru a produce schimbările continue din management și din motorul companiei. Pentru a avea succes, un lider trebuie să-și cultive și să dezvolte câteva trăsături ce sunt cruciale în atingerea obiectivelor și obținerea victoriile companiei.

Următoarele 4 trăsături sunt ceea ce liderii de top în afaceri și le-au dezvoltat și perfecționat în decursul timpului:

1. Perseverență și dedicație

Dacă vrei să te bucuri de succes ca și Henry Ford, ia-ți angajamentul următor: „Atâta timp cât nu reușești, încearcă, încearcă, încearcă din nou!” (îți recomand și 101 citate pentru antreprenori). Exact asta a făcut și Ford. Și-a perfecționat fiecare model de mașină după ce a eșuat și, în cele din urmă, a devenit cel mai bogat om din lume dând un exemplu important.

Așa că, asigură-te că ești dedicat și persistent.

2. Recunoașterea talentului

Ca și lider, ar trebui să cultivi calitatea de a recunoaște talentele valoroase din potențialii tăi angajați. Marii lideri ca Steve Jobs, niciodată nu au ratat oportunitatea de a descoperi și cultiva calitățile unui om pe care îl doreau în propria echipă.

Marii lideri se înconjoară cu oameni talentați și valoroși.

3. Strădania pentru a obține perfecțiunea

Marii lideri nu sunt niciodată satisfăcuți. Ei luptă continuu pentru a atinge următorul nivel al perfecțiunii în munca lor și, evident, să își ducă afacerea la următorul nivel. Asta au în comun Google, Facebook și Yahoo.

Chiar și după ce au obținut miliarde de dolari, aceste companii continuă să caute perfecțiunea în fiecare aspect al afacerii. Orice lider trebuie să aibă impulsul și dorința de a căuta perfecțiunea, de a nu fi satisfăcut de ceea ce a obținut până în prezent.

4. Îndrăzneală și curaj

Acestea sunt caractere vitale ale oricărui lider. Dacă unui lider îi e frică sau ezită să își asume un risc sau un experiment, atunci riscă chiar succesul companiei. Un lider trebuie să fie suficient de curajos pentru a-și dori să încerce noi idei și să fie pregătit să eșueze până când va găsi formula succesului.

Richard Branson este un mare suporter al ideii că liderii trebuie să-și asume riscuri pentru a avea succes. El crede că este extrem de important să înveți din greșeli și să-ți perfecționezi strategia.

Toate aceste trăsături sunt ale celor mai de succes oameni de afaceri. Dacă vrei să-ți asiguri succesul, atunci e cazul să le adopți și să le cultivi și tu!

Sursa: bradsugarsblog.com

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)