Am auzit în urmă cu 2 sau 3 ani de la mult regretatul Jim Rohn, că cifrele spun adevărul, spun povestea ta.

Ca urmare am început să-mi țin evidența câștigurilor și a cheltuielilor de aproximativ 17 luni. O bună parte din timp am ținut-o în excel, dar era foarte sumară, asta până am descoperit Cash Control, care pot spune că efectiv mi-a schimbat viața. Nu e vorba atât de utilitarul în sine ci despre ideea de a ține evidența banilor sau de a ține scorul, după cum zicea Jim.

După un calcul rapid am constatat că 41% din tot ce am câștigat în ultimele 17 luni a mers în economii și asta e o veste îmbucurătoare pentru mine. De menționat e faptul că eu mi-am propus să economisesc din ce în ce mai mult și că per ansamblu au fost luni în care cheltuiam aproape tot ce produceam.

Dacă nu știi exact câți bani cheltuiești lunar pe absolut orice (eu îmi notez chiar și când ies la cofetărie), nu poți vedea situația ta financiară, ești orb financiar. E absolut necesar să începi să ții evidența banilor, asta dacă îți dorești să te îndrepți și să atingi independența sau prosperitatea financiară cât mai repede.

Disciplina de a ține evidența banilor, m-a făcut să conștientizez că în medie, 60% din ce câștig, cheltuiesc și din acești 60%, foarte puțini bani se îndreaptă spre investiții care să producă la rândul lor mai mulți bani; practic sunt niște bani care s-au dus și nu vor mai reveni.

Evident cei 41% rămași sunt destinați investițiilor dar și unor eventuale nevoie care pot apărea. Știu că este foarte important să creez conturi speciale pentru nevoi, altele pentru investiții etc, dar momentan nu am ajuns la nivelul acela și nici nu vreau să vorbesc mai mult despre asta, din moment ce nu am aplicat.

Ce recomand e să începi să monitorizezi efectiv toate intrările și ieșirile din contul tău pentru că astfel vei putea să intri în zona de control a banilor și în scurt timp vei simți că de fapt ești în controlul propriei vieți, asta pentru că tot ce ține de finanțele proprii influențează în mod direct viitorul tău.

Cash Control e gratuit și nu mă plătește să îl promovez. Cel puțin nu mă plătește remunerându-mă direct, ci indirect, prin toate câștigurile pe care le-am avut în ultimele luni de când îl folosesc. Ți-l recomand cu căldură!

Mulțumesc CashControl.ro!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x