Am găsit un articol interesant despre 5 întrebări pe care să le pui tu angajatorului la un interviu. La primul meu interviu îmi amintesc că abia răspundeam de emoție întrebărilor pe care mi le punea managerul firmei iar când am aflat că un coleg chiar și-a negociat salariul la interviu am și devenit fanul lui numărul unu iar el eroul meu.

Care ar fi aceste 5 întrebări care l-ar provoca pe angajator în sensul bun și l-ar face să aibă o părere bună despre tine chiar de la început?

  1. Care sunt caracteristicile principale pe care trebuie să le aibă cineva pentru a avea succes în acest post?
  2. Vă face plăcere să munciți aici?
  3. Există ceva în legătură cu mine, aptitudinile mele și experiența mea care m-ar face să fiu nepotrivit pentru acest job?
  4. Care este motivul pentru care acest post e vacant? E nou sau a plecat cineva?
  5. Care ar fi provocările pe care le va avea persoana care va ocupa acest post?

Trebuie să recunosc că pentru România din Epoca Industrială aceste întrebări sunt utopice și chiar sfidătoare pentru că nu reflectă obediența oamenilor din acea epocă.

Însă acele vremuri au trecut!

Trăim vremuri extraordinare și e momentul să tratăm un job ca pe… un job și nu ca pe un legământ pe viață și pe moarte. Dacă ai impresia că exagerez, întreabă-ți părinții!

Sunt curios cine va pune aceste întrebări la următorul interviu. Sincer chiar aș aprecia un viitor angajat care să-mi pună întrebările astea. Cred că ar ocupa ceva funcție de conducere!

Deasemenea aștept și feedback de la cei care o vor pune aceste întrebări la viitorul interviu.

Secțiunea de comentarii e deschisă din acest moment 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)