john-maxwell

John Maxwell e fără îndoială părintele Leadership-ului la nivel mondial. Într-unul din seminariile online pe care le-am urmărit am învățat câteva lucruri esențiale despre leadership, pe care vreau să le împărtășesc cu tine.

E esențial ca în fiecare zi să studiem leadership-ul, pentru că, după cum spune chiar John Maxwell, ”totul se ridică sau cade odată cu leadership-ul”. E valabil pentru fiecare dintre noi chiar dacă nu vrem să devenim lideri de talie mondială, speakeri motivaționali sau manageri de companii gigant.

  1. Fii un lider bun pentru tine. Învață să te conduci. Dacă tu nu te urmezi, de ce te-ar urma altcineva? Condu după exemplu. Calitățile pe care vrei să le transmiți, valoarea pe care vrei să o dai celorlalți, trebuie să fie deja în tine. Leadership-ul este vizual. Trebuie să conduci oamenii vizual. Oamenii fac ceea ce văd. Atragem ceea ce suntem și nu ceea ce vrem. Oamenii nu vor să urmeze degetul tău ci pe tine.
  2. Oferă valoare oamenilor în fiecare zi. Liderii se focalizează prima dată pe ceea ce își doresc oamenii pe care îi conduc. Ca lider, vei adăuga valoare oamenilor atunci când îi vei considera valoroși, atunci când îi vei iubi. Liderii ascultă, învață și conduc.
  3. Dacă continui să adaugi valoare în oameni, trebuie să te îmbunătățești continuu. Învață ceva nou în fiecare zi. Cumpără toate cărțile care au în titlu cuvântul ”Leadership”.
  4. Practică Leadership-ul în fiecare zi. Practica îți oferă încredere.
  5. Crește intenționat în fiecare zi. Un mediu care încurajează creșterea e un mediu în care există alții mai buni decât tine, în care ești mereu provocat,  în care focalizarea ta este pe ceea ce găsești înainte, în care ești încurajat pentru că încurajarea este oxigenul sufletului, în care ești în afara zonei tale de confort, în care te trezești entuziasmat, în care eșecul este prietenul tău și nu dușmanul tău, în care alții cresc deja, în care oamenii își doresc schimbare, în care schimbarea e așteptată.

Celor interesați le atașez și seminarul de 1h și 8m cu John Maxwell.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)