5 tipuri de consumatori de dezvoltare personala

Există 5 tipuri de consumatori de dezvoltare personală, descoperite de mine, pe care le cunosc deoarece am fost aproape prin toate. Iată-le:

  1. Nevoiașul. E cel care caută să se înțeleagă și să treacă peste niște impasuri psihice. E tipul care a conștientizat că are nevoie de ajutor și caută răspunsuri.
  2. Nevoiașul pragmatic. Spre deosebire de Nevoiaș, el caută și partea aplicabilă în viața reală, pășind dincolo de teoretizare și vise.
  3. Consumatorul ambițios. Știe ce vrea, e om de acțiune, construiește deja și caută să depășească cât mai multe nivele. Au trecut ani de când a citit cărți de bază ca și Cadranul Banilor. Nu mai este un novice în dezvoltare personală.
  4. Teoreticianul. Studiază dezvoltarea personală doar pentru a o teoretiza, „propăvăduind” prin arta coachingului ce a învățat tuturor Nevoiașilor.
  5. Drogatul. Dintre toate tipurile de consumatori de dezvoltare personală, Drogatul e singurul care nu se mișcă. E letargic, e pasionat de citate motivaționale, își mai crește un pic motivația când le citește, își ia doza zilnică, dar nu face nimic. E dependent de motivația celorlalți și de citate, fiind incapabil să-ți ia viața în mâini.

Astea au fost ideile mele. Ai vreo sugestie? Cunoști și tu vreun tip?

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)