50 de antreprenori sfaturi

Am selectat un video de 18 minute în care vor apărea nume ca Jeff Bezos, Steve Jobs, Sergey Brin, Mark Cuban, Elon Musk, în total 50 de antreprenori de succes care împărtășesc câte o idee despre ce ai de făcut atunci când pornești o afacere sau cum să depășești anumite provocări, bazându-se pe experiența lor.

9 idei care mi-au plăcut:

  1. Poate că succesul nu e garantat, dar eșecul e garantat dacă nu iubesc ceea ce faci.
  2. Iau un carnețel pe care scriu zilnic 10 idei. După 6 luni devin o mașină de idei.
  3. Dacă nu am îndoieli, nu mi-am împins limitele suficient.
  4. „De ce”-ul afacerii mele, motivul pentru care fac ceea ce fac nu poate fi profitul. Profitul e un rezultat. Mereu un rezultat. „De ce”-ul e motivul pentru care afacerea mea există.
  5. Contează povestea din jurul unei afaceri. E ca și cum am de ales între a cumpărat un pahar cu limonadă de la un copil care vinde în fața casei sau de la un automat.
  6. Fie că sunt sau nu sunt cel mai bun, trebuie să fiu periculos, să învăț continuu!
  7. Când pornesc o afacere țintesc piețele mici și încerc să le cuceresc cât mai repede.
  8. Un lucru pe care trebuie să-l înțeleg bine e că în calitate de fondator nu am cum să fac totul de unul singur. Și chiar dacă aș putea, nu ar trebui.
  9. Treaba mea ca lider e să fiu asistentul companiei, să ofer toate resursele de care au oamenii nevoie. Dacă oamenii nu au toate resursele necesare, înseamnă că nu îmi fac treaba cum trebuie.

Acum așează-te confortabil, ia o agendă și un pix și dă play la video.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x