50-reguli-robin-sharma

Un nou articol plin de sfaturi folositoare de la Robin Sharma în care vei primi 50 de reguli pentru a fi primul în domeniul tău – una dintre principalele filozofii de viață pe care le promovează Robin în cărțile sale. Enjoy 🙂

#1. A conduce înseamnă a servi.

#2. La baza măiestriei stă consecvența.

#3. Ai grijă de relații iar banii își vor purta singuri de grijă.

#4. Seducția siguranței este întotdeauna mai periculoasă decât iluzia incertitudinii.

#5. Pentru a-ți dubla venitul, triplează investiția în educația profesională și dezvoltarea personală.

#6. Cea mai rapidă cale de a-ți dezvolta compania este de a-ți crește oamenii.

#7. Dacă în urma ta nu lași lideri, nu ești lider – ești doar un adept.

#8. Dependența de a fi distras reprezintă sfârșitul procesului de creație.

#9. Calibrul practicii tale determină calitatea performanței.

#10. Liderii Fără Titlu țin mai puțin la ego și mai mult la a face bine tot ceea ce fac.

#11. Nu-ți fă griji cu privire la economie, când poți fi atât de genial în ceea ce faci, încât să îți creezi propria ta economie.

#12. Condu acolo unde ești plantat. Începe de acolo de unde ești. De asemenea, amintește-ți că o mare parte din câștig este doar începutul.

#13. Adevărata măsură a leadership-ului nostru este cum ne îndeplinim atribuțiile în condiții dificile comparativ cu situațiile când nu sunt probleme.

#14. A conduce înseamnă a fi tu însuți într-o lume a clonelor.

#15. Fă-ți un scop din a ajunge un simbol. De ce să fii în joc, dacă nu visezi să ajungi în cărțile de istorie? Cu toate astea , fii bun, decent și etic de-a lungul drumului tău!

#16. Cel mai umil este cel mai grozav.

#17. Energia este mai valoroasă decât inteligența. Sănătatea este mai strălucitoare decât aurul.

#18. Lucrul de care te temi cel mai tare ajută cel mai mult la dezvoltare a ta.

#19. Fiecare schimbare este grea la început, dezordonată la mijloc și superbă la sfârșit.

#20. Critica reprezintă prețul pe care oamenii curajoși îl plătesc pentru a ajunge simboluri.

#21. Dacă nu ajuți oamenii să se dezvolte, contribui la decăderea acestora.

#22. Leadership-ul are mai puțin de-a face cu autoritatea și mai mult de-a face cu o mentalitate sănătoasă.

#23. Acolo unde victima vede o problemă, liderul vede o oportunitate.

#24. Nu aștepta o reușită pentru a lucra la optimismul tău. Lucrează permanent la optimismul tău si vei avea mult mai mult succes.

#25. Petrece timp singur cât mai mult. Toți oamenii profund creativi apreciază singurătatea. Aceasta le permite să își protejeze visele de vocile dezacordului, să-și alimenteze creativitatea și să se țină departe de orice îi poate distrage.

#26. Victoriile mici obținute zilnic duc în timp la rezultate uluitoare.

#27. Geniul are mai puțin de-a face cu talentul natural și binecuvântarea divină și mai mult de-a face cu neobosita concentrare (până la obsesie), practica extremă și depășirea obstacolelor mai puțin obișnuite.

#28. Întrerupe sau fii înterupt!

#29. Fii persoana cea mai sinceră din fiecare cameră.

#30. Amintește-ți că oamenii nu părăsesc companii. Ei părăsesc oamenii pentru care au lucrat.

#31. Spunând că vei “încerca”, nu faci decât să exprimi “Nu sunt cu adevărat dedicat cauzei.”

#32. Secretul pasiunii este scopul. Așa cum am împărtășit cu ani în urmă în ”Înțelepciunea Leadership-ului”din ”Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”, atunci când știi cauza, soluțiile încep să apară.

#33. Dacă ești cea mai deșteaptă persoană pe care o cunoști, e timpul să cunoști oameni noi.

#34. A-i depăși în învățătură pe toți din jurul tău este un lucru revoluționar. Cei mai buni iubesc să învețe, pentru că, odată ce știi mai multe, poți obține mai mult.

#35. Ca să faci mai mulți bani, ajută mai mulți oameni.

#36. Liderii fără titluri vorbesc despre idei versus oameni și vise versus altele.

#37. Mănâncă mai puțin, realizează mai mult.

#38. Modul în care îți începi ziua determină modul în care o trăiești. Așadar, pune-ți judecata mai presus de saltea. Câștigă bătălia cu patul și alătură-te clubului ”5am”  (un alt lucru totalmente revoluționar).

#39. Dezvoltă o atenție deosebită în ceea ce privește detaliile. Cele mai bune experiențe țin de a acorda atenție și celor mai mici detalii, mai ales acelora ce sunt ignorate de majoritate.

#40. Chiar dacă cureți toalete, fă-o cu mândrie și dragoste. Vara aceasta am întâlnit un om care curăță toalete la aeroportul din Johannesburg. El a m-a întâmpinat cu un “bun venit în biroul meu!”, de cum am intrat. Locul era fără cusur. Pasiunea lui era palpabilă. Acest om este eroul meu. El mi-a amintit că fiecare muncă are demnitate și onoare.

#41. Liderii fără titluri au ocupația de a face oamenii să se simtă mai mari, nu mai mici, să se simtă inteligenți, nu mai slabi pregătiți, văzând toate darurile și talentele pe care aceștia nici nu le-au descoperit.

#42. Cucerește-ți fricile. Fă ceea ce te sperie. Viața este prea scurtă ca să nu joci la adevărata ta valoare.

#43. Secretul către geniu este de a face mai puțin. Dezvoltarea unui accent monomaniacal pe a fi genial într-un domeniu este cheia măiestriei. Ești deștept, așadar știi că persoana care încearcă să facă performanță în mai multe domenii sfârșește prin a fi mediocru la toate, nu?

#44. Momentul în care crezi că ești plin de virtuozitate e și momentul în care ai pierdut-o. Cei mai buni gândesc întotdeauna ca niște începători, știind că nimic nu te conduce spre eșec mai mult decât succesul.

#45. Fii decent, bun și iubitor. În final, îți vei fi dorit să fi fost.

#46. Nu-ți pierde niciodată strălucirea din ochi și uimirea față de lucrurile pe care cei mai mulți oameni le primesc de-a gata. Leadership-ul, afacerile și viața sunt grozave. Nu rata simplele recompense pe care le primești pentru că militezi pentru excelență.

#47. Amintește-ți că lucrurile care se programează sunt lucrurile care se realizează.

#48. Spune ”Te rog!” și ”Mulțumesc!”.

#49. Exersează zilnic recunoștința. A fi lider înseamnă a vedea binecuvântările pe care le aduce fiecare zi. Creierul tău va elibera dopanină – neurotransmițătorul motivării – ceea ce va duce la performanță. Valoarea virtuții de a fi recunoscător îmi amintește de un proverb persan: ”Am blestemat faptul că nu aveam încălțări… până l-am văzut pe omul care nu avea picioare”.

#50. Fă-ți partea ta. Fii liderul pe care ți-ai dori să îl ai. Precum a spus și Maica Tereza: ”Dacă fiecare și-ar mătura propriul prag, întreaga lume ar fi curată.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)