Favorita pentru aur la cursa de 100 m garduri la olimpicele din 2004 a fost o canadiancă pe nume Perdita Felicien.

Tipa s-a antrenat 6 ore pe zi timp de 4 ani ca să ia aurul. Nici nu-mi pot imagina câtă muncă a depus tipa asta. Dacă faci un calcul o să descoperi că de fapt, din cei 4 ani, un an l-a petrecut antrenându-se! Da! Un an întreg alergând, transpirând, îndurând dureri fizice, trecând prin sute de stări psihice, depășind momentele de dubiu, devenind mai bună decât a fost ieri.

E pur și simplu o muncă titanică din punctul meu de vedere!

Ce s-a întâmplat?! Neprevăzutul. După ce s-a dat startul cursei, aleargă și se împiedică de primul gard, cade și nu mai poate continua cursa.

perdita felicien la olimpice

Probabil că majoritatea dintre noi, mai ales după ce a investit 4 ani de muncă, vise și speranțe, ar fi renunțat.

Perdita Felicien, în schimb, a făcut următoarea declarație:

Nu știu din ce cauză s-a întâmplat, dar s-a întâmplat și intenționez să țin cont de asta. În următorii 4 ani mă voi concentra și mai tare și voi munci chiar mai mult. Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi câștigat? Poate nu aș mai fi fost motivată. Ceea ce știu e că acum sunt mai hotărâtă decât am fost vreodată. Mă voi întoarce cu și mai multă forță.

Am citit povestea asta în cartea lui T. Harv Eker, Secretele Minții de Milionar, pe care o recitesc acum și pe care o recomand. Cartea e pur și simplu genială și plină cu întâmplări inspiraționale ca cea a atletei Pertita Felicien, plus o mulțime de sfaturi geniale despre bani, toate într-o abordare nouă și provocatoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)