Uite câteva chestii interesante pe care nu le știai despre acești 7 antreprenori celebri:

1. Colonelul Sanders

Marele Colonel Sanders, fondatorul KFC, a pornit la drum cu această afacere abia la vârsta de 65 de ani. Rețeta lui a fost refuzată de 1009 ori înainte de a fi acceptată de un restaurant. E o lecție de perseverență titanică foarte bună, chiar dacă personal nu recomand sub nicio formă produsele KFC.

2. Josh Tetrick

Tânărul fondator a Hampton Creek Foods, Josh Tetrick, era student la drept pe când i-a venit ideea start-up-ului său. Compania a primit investiții incredibile din partea unor figuri celebre și potente financiar, ca și Bill Gates. Hampton Creek Foods luptă pentru a găsi o alternativă vegană pentru industria producătoare de ouă.

3. Steve Jobs

Înainte de Apple, Steve Jobs lucra cu Steve Wozniak la un joc numit Breakout pentru compania de jocuri Atari. Steve Jobs a fost plătit cu $5000 pentru joc și l-a mințit pe Wozniak că ar fi primit doar $700 când au făcut împărțeala banilor.

4. Larry Ellison

La fel ca Bill Gates și Steve Jobs, Larry Ellison a abandonat facultatea urmărind scopuri mai interesante. S-a implicat puternic în dezvoltarea tehnologiei încă din 1977. Compania Oracle, fondată de Ellison, a fost de fapt prima care a adus pe piață o tabletă. Se numea „The Network Computer” și avea funcții de bază ca email și internet browsing, dar a eșuat să impresioneze piața din cauza PC-urilor care erau mult mai conveniente ca preț și performanță.

5. Robert Kiyosaki

În anii 80, Robert Kiyosaki a observat că trupele de heavy metal erau în trend și a pornit un business care se ocupa cu licențierea tricourilor pentru astfel de trupe. Pe măsură ce se apropiau anii 90 și interesul pentru heavy metal scădea, afacerea cu tricourile s-a dus și ea la fund.

6. Amancio Ortega

Amancio Ortega, fondatorul celebrei companii Zara și cel mai bogat om din lume pentru doar câteva ore în octombrie 2015, și-a început cariera în industria de îmbrăcăminte pe vremea când era un adolescent, livrând tricouri pentru o altă companie.

7. Warren Buffett

Cel mai mare investitor al tuturor timpurilor, Warren Buffett, actual pe locul 3 cel mai bogat om din lume, după Bill Gates și Amancio Ortega, încă locuiește în casa pe care a cumpărat-o acum peste 50 de ani. Casa lui nu are garduri de protecție, iar Warren conduce prin oraș fără pază. În plus, nici nu are un telefon mobil.

sursa lifehack.org

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x