Recent l-am descoperit pe Grant Cardone, un antreprenor american, care a zis o chestie foarte tare: ”The Millionaire is the new middle class”. Genial, nu? Totuși, pe sistemul ăsta, cel puțin eu, sunt (doar temporar) în prima clasă de jos (ca să nu zic clasa săracilor) – pentru că mai am mult până la milionul pe care îndrăznesc să-l urmăresc (și sper că și tu).

Astăzi citesc un articol de pe lifehack.org care are titlul 7 motive pentru care nu ești milionar, dar ca să fie și mai personal o să redau esența articolului la persoana întâi, că-i mai bine așa.

Cele 7 motive pentru care nu sunt milionar (încă):

  1. Încă nu sunt propriul meu șef – ca simplu angajat șansele sunt pe sistemul loto 6/49 ca să ajung vreodată angajat. Nici să-mi dau demisia din prima nu e bine, așa că trebuie să îmi păstrez job-ul și în același timp să pornesc o afacere mică pe lângă. Acesta poate fi punctul de plecare!
  2. Evit să îmi asum riscuri – riscurile sunt calculate și necalculate. Cele calculate sunt esențiale în investiții asta e calea spre îmbogățire. Riscul nu înseamnă un pariu decât dacă nu-mi fac temele.
  3. Niciodată nu iau decizia de a acționa – pot avea o idee de un milion de dolari, dar dacă nu-mi pun banii, timpul și efortul acolo unde-mi e gura, n-o să se întâmple niciodată nimic. Scopul meu e să-i ajut pe ceilalți să progreseze și să se îmbogățească, iar ei vor contribui, de asemenea, la îmbogățirea mea.
  4. Nu-mi gestionez banii eficient – dacă nu învăț să gestionez un salariu mediu, n-o să învăț să gestionez niciun milion. Trebuie să-mi stabilesc bugete și un plan de economisire a banilor ca să pot începe să fac investiții și să înmulțesc ce economisesc. O să încep să folosesc chiar acum cashcontrol.ro, care mă va ajuta să gestionez banii exact cum trebuie.
  5. Nu-mi setez obiective clare – dacă nu-mi setez obiective clare, n-o să fiu capabil să iau decizii financiare înțelepte. Îmi setez obiective clare ca să pot spune NU tentațiilor de a cheltui bani într-un mod care e în dezacord cu obiectivele mele.
  6. Nu investesc suficient timp, efort și energie în obiectivele mele – nimeni nu se îmbogățește uitându-se la TV sau dormind 12 ore pe noapte. Milionarii consideră timpul, efortul și energia ca fiind investiții! Învăț să fiu mai productiv și mai atent la felul în care îmi cheltui timpul.
  7. Nu fac ceea ce trebuie ca să cunosc oamenii potriviți – nu am cum să devin bogat dacă îmi petrec timp cu oameni leneși care nu sunt interesați să își gestioneze banii inteligent. Scopul meu e să petrec cât mai mult timp cu oameni energici și de succes! Voi face tot posibilul să dezvolt relații cu oameni de succes din comunitatea mea, îmi găsesc mentori care să mă ajute să construiesc afacerea pe care mi-o doresc. Astfel, o să fiu plin de energie și motivat!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)