În lume există milioane de bloggeri activi și numărul acestora este în creștere. Îți dai seama că este o piață imensă care are nevoie de servicii de specialitate în toate categoriile ce le voi descrie mai jos. Am pus accentul exclusiv pe această piață, a blogurilor, pentru că am considerat că este mai accesibil pentru toată lumea.

Așadar, dacă te decizi să începi să lucrezi pe Fiverr.com poți începe cu următoarele servicii cu grad de dificultate redus-mediu (ordinea e aleatoare):

1. Logo designer

De regulă clienții tăi vor fi bloggeri care nu au experiență prea mare în webdesign. Logo-urile profesioniste pot costa pe oDesk chiar și 50-100 de dolari (unele chiar și mai mult). Aici este vorba de Fiverr și un client care apelează la serviciile tale pe această platformă e conștient că nu poate cere marea cu sarea pentru că prețurile sunt mult mai mici. Tu în schimb oferă mai mult decât promiți. Oferă-le poate chiar și bonusuri și întotdeauna livrează la timp sau chiar mai repede. Dacă există o chestie pe care toți clienții tăi o au în comun și o iubesc, aceea e delivery time, adică timpul de livrare.

2. Testimoniale video

Această piață este imensă. Clienții vor vrea să vorbești ori liber ori după un script făcut de ei, despre un produs sau chiar despre site-ul lor. Aici ai nevoie de o cameră chiar și web dar care e capabilă să filmeze HD și chiar fullHD. Un sfat gratuit: poți tarifa diferit cele două formate. Dacă ai o dicție bună și o cameră de filmat decentă poți oferi acest serviciu.

3.Video-uri cu prezentări pe whiteboard

Aceste video-uri sunt chiar foarte interesante. Practic ceea ce ai de făcut este să filmezi mâinile în timp ce scrii și desenezi pe un whiteboard cu markerul. Aceste video-uri sunt mereu însoțite de instrucțiuni din partea clientului și chiar de script-uri mai complexe atunci când e cazul. E mult de muncă aici și e pentru cei mai pricepuți la grafica cu mâna liberă. Unii îți vor cere să desenezi un logo sau să scrii un site iar alții îți vor cere prezentări complexe. Ai nevoie de mai multe elemente aici și mai ales de o cameră video bună + îndemânare.

4. Infografice

Dacă nu ști ce sunt infograficele îți recomand să dai un search pe google. Acestea sunt deasemenea foarte căutate și dacă ești priceput în PhotoShop o poți face (chiar și pe baza unor șabloane ce le găsești mai peste tot pe net).

5. Transcripții audio

Chiar dacă sună pompos este vorba despre a scrie tot ce auzi într-un material audio sau video pe care clientul ți-l dă. Acest serviciu e destul de căutat și dacă te descurci la engleză poți face asta fără complicații prea mari. E o piață imensă care va avea mereu nevoie de ”mână de lucru”.

6. Narator

Există și acest serviciu, acela de voice over, în care vei primi un video sau material audio și va trebui să adaugi elemente vocale. Îți recomand să investighezi ce fac ceilalți pe această nișă pentru a-ți face o idee (eu personal nu știu foarte multe despre asta).

7. Creatori de conținut

Acesta este fără îndoială cel mai popular serviciu și cel mai divers. Poți scrie review-uri la produse, articole pe blog, povești pentru copii și multe altele. Cam tot ce se poate scrie se caută. Chiar și ghostwriter poți fi (acolo câștigi foarte bine dar durează mai mult timp – termenii legali sunt stabiliți între tine și client direct iar beneficiile pot fi negociate – poți cere chiar un procent din vânzarea cărții).

8. Corector de conținut

Dacă ești bun la gramatică limbii engleze poți fi chiar și un profesor pentru ceilalți. Vei primi articole, eBooks și chiar materiale mai mari gen cărți pe care să le corectezi. Stabilește-ți bine tarifele în funcție de timpul de care vei avea nevoie.

9. Comentator pe blog

Dacă nu te gândeai la asta, află acum că există oameni care te plătesc ca să le comentezi pe blog la articole. Tariful este de regulă per numărul de comentarii. Stabilește cu clientul numărul de comentarii, timpul în care să i le lași, dimensiunea comentariilor.

Sper că ți-ai făcut o idee despre ce tip de servicii poți oferi pe Fiverr și poate chiar ți-am deschis apetitul pentru a începe chiar acum. Acestea sunt doar câteva exemple de servicii pe care le poți oferi. Am pentru tine chiar peste 99 de astfel de servicii într-un curs complet de Fiverr pe care îl voi lansa în primul trimestru al acestui an.

Pentru a afla mai multe despre acest curs te invit să descarci gratuit un eBook în care prezint experiența mea de aproape 2 ani cu Fiverr și cum m-a ajutat această platformă de microjoburi să renunț la jobul pe care îl aveam pentru a face full time ceea ce îmi place.

P.S. Am scris pentru tine un eBook în care îți povestesc cum mi-am început cariera de freelancer pe Fiverr și cum am reușit să câștig $352 în prima mea lună ca freelancer. Poți descărca GRATUIT acest eBook folosind formularul de mai jos.

P.P.S. Și să îl și citești dacă tot îl descarci!!!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)