Probleme cu iPod Shuffle 5th Gen., am avut încă de la început. La scurt timp după ce l-am cumpărat și am început să ascult muzică (doar în timpul alergărilor), m-a lăsat fix butonul de Play/Pauză. Inițial am crezut că e motiv ca să-l arunc la gunoi.

Apoi am constatat că pot totuși folosi butonul de On / Off care, ca norocu’, dădea și play automat la pornire. Altfel ar fi fost de mult timp la gunoi. Bateria ținea decent, peste 10 ore de ascultat continuu. Nu l-am folosit mult timp pentru că mi se părea incomod să bag muzică folosind iTunes. Probabil că nu am învățat eu să-l folosesc cum trebuie. Ah, și dădea reset când îl foloseam pe portul din față (care avea un amperaj scăzut – ulterior am descoperit asta pentru că în spate mergea perfect).

În fine, după vreo 6 luni de nefolosință, îl bag la încărcat, ies cu el la alergat și după vreo 2 sesiuni, în momentul când conectez căștile, se stinge și nu mai funcționează de fel. Scot căștile și văd că totuși se aprind ledurile. Probez alte căști și aceleași simptome.

Pare că e mort. Oricum, nu mai îmi cumpăr iPod Shuffle. Mi-a plăcut pentru că e mic, metalic și se lăuda cu autonomie îndelungată, ceea ce a și avut. Sunt dezamăgit de el. Nu știu dacă e chinezărie în sensul de contrafăcut. Nu pare. Adică am primit frumos cutiuța specifică și garanția Apple. În fine. Nu mai risc cu iPod Shuffle.

Ce alt player robust îmi recomandați?

ipod-shuffle-rip

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)