Ca să ai succes pe plan profesional trebuie să găsești 2 chestii:

  1. Să găsești ceea ce iubești să faci
  2. Să găsești o metodă prin care ceea ce iubești să faci se poate monetiza.

Asta ne învață Brian Tracy. Din experiența mea online ca freelancer pe Fiverr.com am învățat că orice îți place să faci poate fi monetizat.

Fie că îți place să desenezi sau să te plimbi cu bicicleta, ori să rezolvi probleme la matematică, toate acestea se pot monetiza. Adică poți să ajungi să trăiești din asta.

Poate că cele de mai sus nu ți se par niște job-uri serioase dar sunt sigur că undeva în lume există cineva care le consideră job-uri serioase pentru că cineva și-a propus să facă serios orice i-ar plăcea.

Cu alte cuvinte e vorba de felul în care percepem lucrurile, felul în care le vedem. De aici decurge felul în care le înțelegem. Nu o să înțelegi cum poți face bani din a rezolva probleme de matematică dacă nu ți-a propus să vezi că se poate să câștigi bani din asta. Adică trebuie să iei decizia de a face asta indiferent de ce zice mintea ta.

Mintea te poate induce în eroare. Te poate păcăli dar nu din rea voință. Mintea sau acea parte a minții tale, numită subconștient, e greu de educat pentru că are nevoie de modele, exemple, inspirație și multă repetiție. De aici vine și un proverb care spune că cel mai mare dușman pe care trebuie să îl învingi se află în tine pentru că în tine se află cei mai înalți munți de escaladat.

O a doua chestie de ținut minte este: există piață care cumpără orice ți-ai propune tu! Cea mai provocatoare parte însă este să găsești acea piață care să cumpere ceea ce ai tu de oferit. Crede-mă, există oameni care au nevoie de ceea ce ai tu de oferit doar că mai mult ca sigur ei sunt undeva împrăștiați în toate colțurile lumii.

Singura chestie este să identifici ce au în comun acei oameni, care sunt nevoile lor, de ce au acele nevoie, unde se află (adică unde îi găsești). În epoca informațională în care ne regăsim, îi putem găsi foarte ușor online. Fiverr.com este unul dintre aceste locații. Un fel de piață mare unde vin tot felul de vânzători și tot felul de cumpărători.

Știu că îți e greu, că nu ști cine ar putea avea nevoie de oricare dintre serviciile pe care le oferi tu, dar nu este așa! Nu este așa deloc! Ce îți recomand este să nu stai foarte mult în starea asta de îndoială pentru că nu poți risipi îndoiala decât printr-un singur mod și anume prin a-ți demonstra că poți! Demonstrarea aceasta are loc numai dacă acționezi! De pierdut ai doar niște timp. Dă-ți voie să greșești și vei descoperi că poți reuși!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)