O să încep articolul ăsta cu niște întrebări.

Ai citit vreodată despre zahăr, cum a fost inventat și în ce context?

Citești de obicei etichetele alimentelor pe care le consumi?

Te-ai întrebat vreodată cine stabilește doza de zahăr pe care o consumăm atunci când cumpărăm o ciocolată de exemplu?

Crezi că cei care au stabilit cât zahăr conține o ciocolată și cât de mare e ciocolata pe care o vând într-o doză, au investit milioane de dolari în experimente și teste pe termen lung ca să determine efectele negative?

Înainte să uit, dacă și tu cauți suplimenți alimentari naturali ca să îți îmbunătățești sistemul imunitar, eu de aici îmi cumpăr și sunt foarte mulțumit.

Eu nu cred. Dozele de zahăr care ni se servesc tind să fie tot mai mari prin ofertele de marketing mișto ca: ”30% gratis” sau ”2.5 litri la preț de 2 litri”.

Scopul lor e ca noi să consumăm regulat ce ne oferă.

Ei fac profituri, noi facem grăsime. Urmează diabetul. Apoi vine firma de farmaceutice și ne vinde insulină. Apoi vine aceeași firmă producătoare de ciocolată care ne vinde ciocolată cu îndulcitori sintetici, pentru diabetici. Îndulcitorii sintetici provoacă cancer. Apoi vine aceeași companie farmaceutică și vinde citostatice sau alte tratamente. După asta vine compania de pompe funebre.

Toată lumea câștigă. Mai ales ei, nu?

Te las cu declarația lui Jamie Oliver (cel mai popular bucătar din lume) din ianuarie 2015:

Zahărul este fără îndoială materializarea răului. Este noul tutun și toată industria ar trebui să fie speriată. Mai mult, ar trebui impozitat exact ca și tutunul sau ca orice altceva care, drept vorbind, distruge vieți.

jamie oliver

Update: am vizionat în Clubul 5am un video cu Jamie Oliver chiar în dimineața următoarei zile după ce am scris articolul. Să fie un semn bun pentru noi?! Vezi clipul acum!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)