Campania Umanitară Alerg Pentru Oana

If you don’t speak Romanian, click here for the English version of the article.

oana-foto-drept

UPDATE 29.01.2024:

Din păcate Oana a murit. Sunt ani buni de când am făcut campania asta. 10 ani! Am recitit astăzi articolul și am realizat că Oana nu mai e de multă vreme deja. S-a stins. Epidermoliza e o boală pe care numai cei ce trec prin ea o pot descrie. Mă gândeam dacă să șterg pagina sau nu. Dar am spus totuși să o lasă deschisă pentru ca cei ce o vor citi peste ani să contribuie totuși pentru a îmbunătăți viața scurtă a bolnavilor de epidermoliză. O poți face aici și acesta e doar un exemplu. Sper ca peste alți 10 ani să se fi găsit leac pentru boala asta și să fie doar o amintire urâtă. În schimb, să ne amintim de Oana și de cei care se vor fi prăpădit deja până atunci, dar amintirea lor să ne rămână vie și să ne ajute să deschidem ochii, să privim în jur și să FACEM ceva pentru cei care suferă.


 

Campania continuă pe site-ul Asociației Salvează o Inimă

Noi ne-am făcut treaba și am alergat 5000KM pentru Oana 🙂

Click aici pentru a dona

Lista celor care au alergat în campanie

 

Ea este Oana, o tânără de 34 de ani din Zlatna. Viața ei este un lung șir de suferințe. Suferă de o boală genetică de piele, gravă, numită epidermaliză buloasă distrofică, care îi crează continuu răni pe întreaga suprafață a corpului.

Copilărie nu a avut. La doar 6 ani, medicii i-au pus acest diagnostic care a bântuit-o aproape 30 de ani. Din păcate boala nu este vindecabilă.

Practic a învățat să trăiască într-o suferință continuă. Uneori se roagă lui Dumnezeu să îi curme suferința și să o ia la El. 

Calmantele îi mai alină durerile dar e nevoită să le ia continuu și sunt scumpe. Mai mereu trebuie să fie bandajată ca să nu se infecteze pentru că are răni deschise. Boala a făcut-o să-și piardă degetele de la ambele mâini.

TOTUȘI EXISTĂ SPERANȚĂ!

 

Bolnavii de Epidermoliză Buloasă pot beneficia de o îngrijire specializată, paliativă, dar care în România nu este disponibilă. O poate primi în Germania. Oana a mai beneficiat de această îngrijire paliativă, dar este extrem de costisitoare. Costă €250 / zi de internare și va avea nevoie de îngrijire circa 2 luni, chiar dacă nu va fi internată în spital zilnic. Astfel costurile se ridică undeva la €10.000, bani pe care Oana nu și-i poate permite. Are o pensie de handicap care abia îi ajunge pentru pansamente și calmante în fiecare lună. Oana are nevoie de ajutor…

 

CUM O PUTEM AJUTA PE OANA?

Această campanie umanitară este mai deosebită pentru că ne-am propus să alergăm și să… vindem KM. Am format o echipă de alergători pe Facebook, căreia i te poți alătura și tu dacă vrei să alergi pentru Oana. Dacă nu vrei să fii alergător, poți cumpăra KM alergați de noi pentru doar €1 / KM.

Ne-am propus să alergăm și să vindem 5000 KM, echivalentul a €5000.

1 KM = €1

eu

Ca s-o ajuți pe Oana cumpără cel puțin un KM. Cu cât mai mulți cu atât mai bine. Nu îți fie teamă să ne dai de alergat 🙂 Ne angajăm să alergăm fiecare KM plătit de toți cei care doresc să contribuie la Campania Oanei. Pentru a o ajuta pe Oana, folosește formularul de mai jos și cumpără numărul de KM doriți. După completarea formularului, vor apărea cele 2 metode prin care poți cumpăra KM. Lista de donații (achiziții KM) va fi actualizată o dată pe zi. Mulțumim!

Cum poți dona?

Conturile în care se pot face donații sunt:

LEI: *************************************
EURO: *************************************

cod Swift: ROBU

Titular: Oana Speranța Stoica

Oana poate fi contactată telefonic la 0747.267.237 sau la adresa Sat Podul lui Paul nr. 34A, oraș Zlatna, județul Alba.

Imagini cu voluntarii ce aleargă în Campania Umanitară ”Alerg pentru Oana”

NOUTĂȚI 13 iulie 2014 – Mulțumim donatorului anonim care a cumpărat 68 de KM.

NOUTĂȚI 6 iulie 2014 – Alin Pera a pedala 250 KM pentru campania Oanei. Am decis împreună să includem KM săi în proporție de 1 la 7, adică 1 KM alergat = 7 KM cu bicicleta. Mulțumim, Alin!

NOUTĂȚI 4 iulie 2014 – Astăzi Lipova a alergat cot la cot cu echipa din Târgoviște (Asociația Suflețet). Oameni minunați cu toții. Copiii de la AMC Betleem au demonstrat atâta tărie de caracter și ambiție, lăsându-mă uimit. Îi îndrăgesc pe toți. Mulțumim tuturor! Sunteți mai mult decât extraordinari.

NOUTĂȚI 2 iulie 2014 – Au alergat pe malul Muresului pana la Vladimirescu 10 km fiercare: Herman Sorin, Plesu MIrcea, Oradan Adrian, Rus Cosmina, Reghis Ioana, Secmarean Dan, Gabriela.

NOUTĂȚI 27 iunie 2014 –  Au alergat în padurea Ceala 8 km fiecare: Sorin Herman, Diana Miazga, Oradan Adrian, Plesu Mircea, Cretu Romeo, Ina, Gabriela, Laura Aslau, Eva Hochbauer, Marcel Popescu. Total km alergati: 80 km

NOUTĂȚI 25 iunie 2014 – Felicitări echipei din Arad formată din Herman Sorin, Dincea Lucian, Miazga Diana, Plesu MIrcea, Disca Iosif, Oradan Adrian, Svalya Anamaria, Gabriela și Tina, care au alergat fiecare câte 13 KM, în total 117 KM.

NOUTĂȚI 15 august 2014

Dragi prieteni,

La mai bine de 2 luni de la începerea campaniei ”Alerg pentru Oana” am strâns împreună 1502 KM alergați din care am reușit să vindem 1044 KM, adică €1044 din cei €5000, cât ne-am propus.

Astăzi am primit o generoasă donație de €135. Mulțumim donatorului anonim și felicitări voluntarilor neobosiți care continuă să lupte pentru a duce această campanie la bun sfârșit.

Începând de luni reluăm în forță alergările așa că toți cei care vor alerga sunt rugați să continue să vină cu poze noi de la alergare pe care să le adăugăm pe pagina campaniei și pe Facebook. Scopul este acela de promovare. Dacă includem poze noi, avem mai multe șanse ca să fim văzuți de mai mulți oameni care la rândul lor să ne ajute fie cu donații, fie cu alergatul.

Mai avem 3500 de KM de alergat până nu vine iarna și frigul, asta cu toate că avem o echipă de soldați puternici care promit să nu se oprească nici când o să fie gerul cel mai mare 

Astăzi am trecut o nouă etapă a campaniei, împreună. Fiecare a avut rolul său, un rol deosebit de important. Lupta Oanei cu boala continuă zi de zi.

Haideți să o însoțim și să nu o lăsăm singură. Sunt sigur că toți cei care au oferit și vor oferi o mână de ajutor, vor primi în schimb la nevoie alte 10 mâini.

Dacă suntem unul pentru celălalt, suntem o Comunitate iar dacă suntem o Comunitate atunci suntem puternici, de neînvins!

Multe aprecieri și recunoștință!

UPDATE 5 septembrie:

Am primit o donație generoasă de €93, adică au fost cumpărați 93 de KM. Dumnezeu să-l răsplătească pe donatorul anonim. Dorim multă sănătate și prosperitate tuturor celor care au donat și s-au implicat în vreun fel în campania Oanei!

1000km vanduti campania umanitară alerg pentru oana

UPDATE 17 octombrie:

Încă o veste bună pentru campania ”Alerg pentru Oana”. Ne apropiem de €2000. Astăzi au fost donați €149. Mulțumim donatorilor anonimi.

UPDATE 18 octombrie:

266 de KM alergați de echipa lui Sorin Herman din Arad. Le mulțumim foarte mult pentru implicare. Sunteți grozavi și un model pentru toți oamenii.

UPDATE 20 octombrie:

150 de KM au fost alergați de doamna profesoară Nadina Maria Szakacs și 60 de elevi de gimnaziu. Le mulțumim foarte mult! Sunteți minunați!

Alerg pentru oana nadina maria profesor (1)

UPDATE 22 octombrie:
104 KM au fost alergați de echipa lui Sorin Herman din Arad: Sorin Herman,Ambrus Kalman,Lucian Dincea, Nelu Nes, Cosmina Rus, Sorin Victor Roman, Mircea Pleasu și Adi.

UPDATE 24 octombrie:

Mulțumim Andreei pentru cei 50 de KM cumpărați. Avem în total 2070 de KM vânduți. La mai mare 🙂

UPDATE 26 octombrie:

Mulțumim Asociației ”Salvează o Inimă” care a preluat cazul Oanei și ne ajută și dânșii în strângerea fondurilor necesare. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toată bunătatea oamenilor care au donat până în acest moment 1400 de lei, adică €316, cumpărând astfel 316 KM. Dumnezeu să le răsplătească. Noi trebuie să continuăm cu alergatul 🙂

UPDATE 30 octombrie:

Mulțumim din nou Asociației ”Salvează o Inimă” pentru cei 1000 de lei, adică 226 KM.

UPDATE 6 noiembrie:

Mulțumim donatorului anonim care a donat 70 de euro și echipei de alergători din Arad care au alergat și donat 187 de KM.

UPDATE 15 noiembrie:

Mulțumim frumoasei echipe din Arad care a alergat 252 de KM în ultima săptămână! Sunteți grozavi! Felicitări!

alerg pentru oana arad

UPDATE 27 noiembrie:

Îi mulțumim lui Claudiu Moga care a pedalat 420 de KM și a alergat 25 pentru Oana. Multă sănătate. Ești un exemplu pentru toți 🙂

UPDATE 23 decembrie:

Mulțumim donatorului anonim care a donat €68 pentru campania ”Alerg pentru Oana”!

Lasă mai jos un mesaj de încurajare pentru Oana 🙂
30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x