am 17 ani irina gherghilescu

Am primit zilele acestea un email de la un tânăr de 17 ani pe nume Mihai care, după cum vei putea citi mai jos, se simte pierdut, simte că școala nu e pentru el și vrea să devină antreprenor. M-am gândit să o întreb pe Irina Gherghilescu ce sfaturi i-ar putea da lui Mihai. Te invit să citești mail-ul lui Mihai și răspunsul Irinei de mai jos.

„Vreau să scap de sub aripa societății, de ce nu pot să mă simt liber, sunt în clasa a 11-a și sunt varză la învățătură. Faza e că nu văd rostul lecțiilor de bio, mate toate numerele și fracțiile astea penale, nu mă pasionează deloc școala, poate unele materii, dar mă tot gândesc ce o să fac după clasa a 12-a, mă tot gândesc ce voi face după bac, sigur nu-l dau, faza e că nici nu vreau să particip la el. După 18 ani ai mei mă dau afară din casă fără nicio abilitate. Mă pasionează afacerile, mă pricep un pic la asta, am dorit să iau cursuri dar nu am cu ce plăti, mă adresez ție, poate tu ai o modalitate de a mă ajuta, poate ai tu o tehnica de a-mi creea o conducta pentru venit lunar. Știu că nu cade nimic din cer, am 17 ani și sunt din ce în ce mai disperat, ai mei mă dau afară din casa la 18 ani. Faza e că și eu m-am saturat de ei. Tu poți să mă ajuți, prefer să-mi dai o modalitate de a face bani online.”

Răspunsul Irinei:

Mihai eu nu dau sfaturi pentru ca nu imi place. Nici macar atunci cand sunt solicitate. Ce fac este ca impartasesc din propria mea experienta de viata.

Pasii pe care i-am urmat eu dupa varsta de 30 de ani, aici tu esti un norocos pentru ca incepi la o varsta asa de frageda, sunt acestia:

  1. Instruire continua pentru ca atunci cand apare o provocare in viata ta sa stii ca iti lipseste cel putin o informatie.
  2. Ai mereu statut de observator asupra gandurilor si trairilor tale.
  3. Fa-ti bucurii in fiecare zi, oricat de mici.
  4. Economiseste 10% din tot ceea ce castigi.
  5. Lucreaza zilnic la iubirea de sine si la increderea in tine. TU esti cea mai importanta persoana din viata ta!!!
  6. Cand vrei sa realizezi ceva apeleaza la experti.
  7. Fa miscare zilnic si mananca sanatos.
  8. Fii curajos chiar si atunci cand apare frica. Numai asa se combate prin curaj. Daca treci dincolo de frica , gasesti intotdeauna mai mult decat iti doreai. Dincolo de frica este Dumnezeu.
  9. Fii intotdeauna sincer cu tine!!! Pe ceilalti ai voie sa-i minti insa nu pe tine.
  10. Asculta-ti intotdeauna inima. Ea stie cel mai bine si nu dag res niciodata.

In incheiere iti doresc sa primesti tot ce stie Dumnezeu ca te implineste si te face fericit!

Te imbratisez in inima mea,

Irina Gherghilescu

www.urmeazatiinima.ro

Carte cadou: 110 Trepte de Cunoaștere

(Adrian aici, sigur o să-ți prindă bine cartea asta!)

Citește și răspunsurile lui Lorand Soares Szasz, Pera Novacovici, Daniel Zărnescu, Adrian Stepan.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)