am 17 ani raspunsul lui lorandsoares szasz

Am primit zilele acestea un email de la un tânăr de 17 ani pe nume Mihai care, după cum vei putea citi mai jos, se simte pierdut, simte că școala nu e pentru el și vrea să devină antreprenor. M-am gândit să îl întreb pe Lorand Soares Szasz ce sfaturi i-ar putea da lui Mihai. Te invit să citești mail-ul lui Mihai și răspunsul lui Lorand de mai jos.

„Vreau să scap de sub aripa societății, de ce nu pot să mă simt liber, sunt în clasa a 11-a și sunt varză la învățătură. Faza e că nu văd rostul lecțiilor de bio, mate toate numerele și fracțiile astea penale, nu mă pasionează deloc școala, poate unele materii, dar mă tot gândesc ce o să fac după clasa a 12-a, mă tot gândesc ce voi face după bac, sigur nu-l dau, faza e că nici nu vreau să particip la el. După 18 ani ai mei mă dau afară din casă fără nicio abilitate. Mă pasionează afacerile, mă pricep un pic la asta, am dorit să iau cursuri dar nu am cu ce plăti, mă adresez ție, poate tu ai o modalitate de a mă ajuta, poate ai tu o tehnica de a-mi creea o conducta pentru venit lunar. Știu că nu cade nimic din cer, am 17 ani și sunt din ce în ce mai disperat, ai mei mă dau afară din casa la 18 ani. Faza e că și eu m-am saturat de ei. Tu poți să mă ajuți, prefer să-mi dai o modalitate de a face bani online.”

Răspunsul lui Lorand:

Investeste in tine.

Nu iti place sa inveti pentru ca ce ti se preda nu este ce iti place tie. Nu inseamna ca nu iti place sa inveti nimic. Nici eu nu am fost un elev stralucitor la scoala, dar cand am dat de afaceri si dezvoltare personala am devorat toate cartile care mi-au aparut in fata.

Daca nu investesti in cresterea ta personala si profesionala si peste 20 de ani o sa trimiti acest mesaj lui Adrian si raspunsul lui va fi: ce ai facut pana acum??!!

Citeste o carte pe saptamana! Uită-te la video-uri pe youtube. Mergi la cursuri. Dezvolta-te, este cea mai buna investitie pe care o poti face in viata. 🙂

Carte cadou: De la gradinar la business coach

(Hei, hei! Adrian aici, am citit-o și e beton cartea! O recomand!)

Citește și răspunsurile lui Pera Novacovici, Daniel Zărnescu, Irina Gherghilescu, Adrian Stepan.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)