Cu toate că le-am trecut pragul de zeci de ori în ultimii 11 ani, nu am știut până de curând că AMC Betleem Lipova este una dintre cele mai mari și unite familii, chiar dacă membri acesteia sunt oameni diferiți, copii proveniți din familii diferite, copii instituționalizați și oameni dedicați care le oferă acestora contextul potrivit pentru o dezvoltare sănătoasă din toate punctele de vedere.

Anul acesta au împlinit 22 de ani de activitate și au marcat acest moment printr-un documentar excelent realizat de Sergiu Mărgăian. Vizionând acest documentar veți înțelege care a fost viziunea celor care au înființat AMC Betleem Lipova, veți cunoaște oameni minunați care dedicându-și o mare parte a vieții lor au putut oferi celor peste 70 de copii o șansă pe care altfel nu ar fi primit-o în Casele de Copii de Stat.

Îi cunosc personal pe toți cei care apar în acest documentar și pot spune că am fost privilegiat să îi am ca modele pe unii dintre ei în activitățile mele și chiar am avut colaborări fructuoase nu numai o singură dată.

Copiii sunt foarte muncitori, am participat cu ei la câteva ecologizări din Lipova și am lucrat cu ei și la CoderDojo Lipova, unde au fost îndrumați să participe ca să învețe cât mai mult. Acesta e unul dintre motivele pentru care cred că părinții lor adoptivi și toată echipa din jurul lor, fac o treabă minunată: îi implică în cât mai multe activități și le oferă responsabilități ca să devină oameni responsabili și pe picioarele lor.

Felicitări și întreaga mea admirație celor de la AMC Betleem Lipova, cât și lui Sergiu Mărgăian și echipei sale, pentru realizarea unui documentar de excepție!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)