Un joc de cuvinte ce ascunde un mare secret, spuse cândva de marele Zig Ziglar:

Atitudinea, nu aptitudinile, va determina altitudinea ta.

De câte ori nu te-ai simțit neputincios și vulnerabil în fața provocărilor ce le-ai avut? Îți spun eu: de câte ori ai permis tu asta. Am trăit în sfertul de secol ce mi-a fost dat până acum, o multime de momente zero, adică momente când eram efectiv la nivelul mării, întins pe o podea rece, cu privirea în tavan, întrebându-mă ce trebuie să fac, unde sunt acum, ce am realizat până acum și încotro mă îndrept. Întrebări foarte grele pe care și le pune orice om care crește.

Nu demult am învățat că fiecare stare și emoție a noastră este o chestiune ce ține pur și simplu de alegere. Dacă îți amintești de serialul ”The Pretender” vei înțelege și mai bine conceptul.

Eroul principal din acest serial putea deveni oricine, oricând pentru că pur și simplu decidea că va deveni X sau Y. Știa că singurul obstacol era doar întârzierea în a lua decizia.

Cum ar fi să treci de la stadiul de dorință fragilă la stadiul de realitate concretă? Dacă îți poți imagina senzația înseamnă că o vrei cu adevărat. Înseamnă că ești pregătit și jumătate din drum e parcurs. Restul are să vină natural, din tine. Muncește cu gândul la produsul finit, la rezultate.

Practic tot ce ai făcut e să îți schimbi atitudinea față de un vis și o dorință în momentul în care ai conltientizat că poți pentru că vrei arzător de mult. Dacă nu o vrei arzător de mult, caută motive sau caută alt vis.

Nu ai nevoie de motivație din exterior. Oricum totul se naște în tine. Tot ce ai de făcut e să iei naibi decizia în mâinile tale și să o faci odată.

atitudinea citat zig ziglar

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)