Să mai zic și eu că zboară timpul? Zboară nebunul și în fiecare an mă găsește tot mai schimbat, tot mai diferit și spre bucuria mea și a apropiaților mei, schimbat în bine.

Niciodată nu am acordat atenție aniversărilor mele și nu am sărbătorit în mod deosebit acel moment simbolic al primului meu contact cu lumea. Tocmai de asta, nu am așteptări de la nimeni ca să-și amintească.

Cu toate astea îi apreciez pe toți cei care o fac și sunt norocos să am partea de oameni faini, începând cu familia, iubită, prieteni și alți cunoscuți.

Recunoștință… asta simt la 26 de ani. Liniște, recunoștință și împlinire. Mă simt pe drumul cel bun și asta mulțumită tuturor celor care fac parte din viața mea și care mi-au permis să fac și eu parte din viața lor.

Mulțumesc familiei mele. În primul rând mamei mele pentru că a fost și este mereu un om puternic și tare. A construit în mine o fundație rezistentă cu mult sacrificiu și cu multă energie investită în mine. Probabil că nu merit câte face pentru mine. Îi sunt recunoscător și ei și tatălui meu că m-au răbdat și mă rabdă. Îi admir. Am fost un copil rebel și neascultător.

Nu am știut să mă apropii suficient de ei ca să-i apreciez la adevărata lor valoare dar uite că la 26 de ani simt diferit și lor le datorez mare parte din ceea ce sunt. Surorii mele, Alexandra, care m-a surprins azi cu niște cadouri drăguțe – o cană cu citate motivaționale, unul chiar de pe blogul meu, o pungă mare de alune coapte și o felicitare simpatică – îi mulțumesc pentru că e grijulie și iubitoare, așa cum doar ea e, pentru că a fost și e mereu o protectoare fie că e vorba de un câine bolnav sau de oricine din familie, luptând necondiționat. O apreciez pentru asta.

Sunt recunoscător mătușii mele, verișorilor, bunicilor, care m-au susținut și mi-au luat partea de fiecare dată, sprijinindu-mă cu un gând bun, investind o grămadă de timp în educația mea, mătușii mele, Corina care m-a învățat matematică încă din gimnaziu și m-a pregătit pentru facultate, chiar dacă am dat chix doi ani mai târziu. Munca ei nu e în zadar și eu îi voi fi recunoscător mereu, amintindu-mi cu drag de ziua în care ne-a prins furtuna s-a luat curentul și am studiat integralele la lumina unei lumânări.

Le sunt recunoscător prietenilor mei apropiați care mi-au fost alături și m-au sprijinit în momentele grele și care s-au bucurat alături de mine de succesele mele.

Mulțumesc lui Bogdan pentru că mă susține și e mereu aproape cu un sfat bun. Îl admir mereu pentru optimismul și carisma sa, puterea cu care trece peste probleme.

Îi mulțumesc lui Emi pentru că e tovarășul meu la toate nebuniile pe care le-am făcut din liceu de când ne cunoaștem și pentru că e unul dintre acei curajoși și fideli prieteni.

Lui Vali îi mulțumesc pentru că mi-a influențat semnificativ viața profesională și personală prin modelul său.

Mulțumesc colegilor din trupă, alături de care am fost 7 ani, în mod special lui Alex care a știut mereu să îmi dea un sfat bun și să mă încurajeze în felul lui pragmatic și bărbătesc.

Mulțumesc Voluntarilor din Lipova, Monicăi și întregii familii AMC și tuturor celor care ne-au sprijinit în acțiunile de anul 2014. M-ați învățat să îmi pese și să mă implic.

Mulțumesc iubitelor mele care m-au învățat atât de multe, care au crezut în mine și care mi-au modelat caracterul. Le mulțumesc pentru că m-au ajutat să mă descopăr altul de fiecare dată, le mulțumesc pentru că au scos din mine atâtea lucruri de care nici nu știam.

Le mulțumesc pentru că au avut grijă de mine și pentru că mi-au permis să fac același lucru, le mulțumesc pentru prietenie, chiar dacă nu a fost să fie pentru totdeauna.

Așadar, mulțumesc Roxi pentru tot ce ești încă, pentru familia ta minunată, pentru bunica și tati, și pentru cei 3 ani superbi în care am fost ca un membru al familiei (încă sunt hihi).

Mulțumesc și unei femei deosebite care mi-a fost alături mai bine de un an, de la care am avut privilegiul să învăț multe ce au să-mi folosească în viață.

Mulțumesc și celorlalte, pe care nu le-am menționat, toate ați avut rolul vostru și vă apreciez deosebit și diferit pe fiecare în parte.

Mulțumesc colegilor buni de la fostele locuri de muncă, foștilor șefi și tuturor celor de la care am avut de învățat lecții importante.

Mulțumesc lui Claudiu Vasiluță pentru că acum 5 ani m-a învățat primele noțiuni de Dezvoltare Personală. Chiar dacă nu am avut colaborări de durată, am avut multe de învățat și de la el.

Mulțumesc și zecilor de ”antrenori” prin mâinile căror am trecut și de la care am avut ceva de învățat.

Mulțumesc profesorilor care m-au format, în mod special d.lui Popa Cornel care a știut să planteze corect informatica în mintea mea și astfel mi-a deschis apetitul spre cunoaștere. Îl salut cu ocazia asta și îi urez toate cele bune acolo în Statele Unite unde a ales să înceapă o nouă viață.

Am lăsat-o la urmă pentru că mie mereu mi-a plăcut să mănânc crema la urmă. Mulțumesc Adelina pentru că mi-ai oferit ceea ce acum 1 an și jumătate, numeam ”un iaurt ușor și simplu”.

Astăzi cu bucurie deosebită, mă simt cel mai norocos om din lume și simt că sunt împlinit cu adevărat pentru că am ales împreună să ne cunoaștem și să ne descoperim, să visăm împreună, să ne facem vise împreună, să ni le îndeplinim împreună, să luptăm împreună. Îți mulțumesc, om frumos, pentru că îmi ești un model al ambiției, al inteligenței, al dragostei pentru cei din jur, al spiritului civic și al voluntariatului, al căldurii din sânul familiei, al cărților și al cunoașterii.

Îți mulțumesc pentru supa ce mi-ai făcut-o când am fost răcit, pentru că ești mereu atât de veselă și plină de viață, pentru că îmi zâmbești atât de frumos chiar și când sunt bosumflat, pentru că mi-ai fost alături în perioada ”viva” când trecea ziua și ai fi vrut să vorbești cu mine dar ai răbdat pentru că eram prea ocupat. Îți mulțumesc pentru atâtea momente frumoase petrecute în vacanțe, excursii și pe unde am mai fost. Îți mulțumesc pentru că mă admiri și îmi dai încredere în mine, pentru că ești fidelă și pot avea încredere și sprijin oricând.

Mi-aș pune viața oricând în mâinile tale! Îți mulțumesc că mi-ai predat lecții importante despre ce înseamnă să iubești. Apreciez mult că ești răbdătoare și că mă accepți cu toate presiunile pe care le mai pun pe tine din când în când. Ești tot ce îmi doresc și tot ce am visat mereu. Devii tot mai mult pe zi ce trece și mă simt cel mai norocos bărbat din lume pentru că te am în viața mea și că… sunt opțiunea ta 🙂

Cred că lui Dumnezeu ar trebui să-i mulțumesc pentru toate. Totuși pe El l-am lăsat ultimul. E mai mult decât crema. Reprezintă totul, chiar dacă nu îl înțeleg și uneori îl pun pe un loc ce nu-l merită. Mulțumesc, Doamne, pentru 26 de ani.

Mulțumesc și mai departe, vreau să investesc cei 25 de ani trăiți până acum în cel de-al 26-lea. Fie ca acesta să fie cel mai prosper și plin de satisfacții an dintre toți.

Îmi doresc să fiu mai disciplinat, mai ambițios, mai puternic și mai curajos. În final, tot ce îmi doresc mie, vă doresc și vouă. Vă doresc să vă descoperiți, să fiți recunoscători, sănătoși, să trăiți din plin și să vă bucurați de miracolul vieții, să trăiți viața ca un copil ce e gata mereu să descopere și să învețe.

La mulți ani mie, la mulți ani tuturor!

P.S. Dacă vrei să îmi faci un cadou, uite o listă de cadouri pe care mi le doresc :p

stepan adrian

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)