De câte ori nu am auzit noi bărbații, femei care sunt nemulțumite și care plâng din cauza unui individ care ”s-a schimbat” și ”nu mai e ca la început”? Poate tot de atâtea ori de câte am auzit bărbați nemulțumiți că femeile nu le mai acordă ”atenția” de altădată sau că uită să mai facă de mâncare.

În fine. Motivele sunt multe. Ideea e că toată lumea pleacă într-o relație cu niște așteptări și poate cu o viziune pe termen lung (nu mulți ce-i drept).

Bărbații sunt foarte dispuși la a face compromisuri când vine vorba de a cuceri o femeie, cu toate avantajele care vin după, mai ales cele sexuale. Când o iau de nevastă poate că o iau tot cu gândul la sex, ca să aibă cumva o garanție, și cine știe, poate chiar cu gândul de a avea un copil și de a se ”așeza la casa lui” (pentru cei trecuți de 30 de ani).

Cât sunt de îndrăgostiți sărăcuții. Fundul ăla bombat, sânii ăia rotunzi, zâmbetul cald și faptul că îl aprobă, râde la glumele lui, îi acordă libertatea de care are nevoie și nu îi pune limite, îi conferă tinerei domnișoare sau chiar doamne, statutul de ”cea mai frumoasă și cea mai iubită femeie din lume”. Orice apel telefonic se finalizează cu ”te iubesc” și
totul pare că e un Rai.

Tânăra domniță, e și dânsa foarte îndrăgostită. Poate sunt în primele lor luni de relație sau poate sunt proaspăt căsătoriți. Nu vede pe nimeni altul decât pe el. El îi oferă tot ce are nevoie și cel mai important e că, îl știe acolo. Poate nici nu știe sigur ce nevoi îi împlinește partenerul (în complexitatea ei), dar tot ce contează e că e acolo pentru ea și se poate
baza pe el. Oare chiar așa e?!

Trece timpul și rămâne însărcinată. Uneori, el o vede ca pe o pacoste din cauză că se plânge mai mereu și nu mai pun faptul că nu mai poate face sex cu el. Adesea se gândește că mai trebuia să mai profite de tinerețe dar că-i fapt împlinit, 9 luni sau un an, nu e chiar atât de mult și toate trec…

Ehh dar, sarcina vine cu niște KG în plus pentru că ”acum trebuie să mănânc pentru 2” (bullshit). Brusc, tânărul fecior, nu se mai simte atras de partenera lui și începe să realizeze că e din ce în ce mai greu să o suporte, mai ales că mai nou se plânge de toate și nici ea nu știe ce îi mai lipsește.

Apare și micul prinț în final și brusc imaginea regelui începe să pălească. Nopți nedormite, de veghe, excursii la nonstop în miez de noapte ca să cumpere lapte și lipsa acută de atenție din partea partenerei îl fac pe rege să caute atenție în altă parte.

Ahh… chiar acum când ea are mai multă nevoie de atenție și suport? Chiar acum când nu se mai simte sigură pe ea din cauză că are KG în plus și încrederea de sine e lezată? Da. Bun moment și-a găsit!

Începe și ea să resimtă distanța. El s-a răcit deja prea mult. Amândoi dau vina unul pe celălalt. Valuta asta numită ”compromis”, a atins un nivel prea mare al inflației și curând, totul va fi lipsit de valoare.

Peste câteva luni deja se gândesc la divorț.

Și gata. M-am săturat să scriu ”pesimisme” ca să evidențiez realitatea multora.

Ce e de făcut?

Probabil că multe. Totuși am scris 10 legi, dar legi, nu sfaturi sau alte aberații.

Cele 10 legi ale unei relații de succes sunt:

1. Nu te transforma într-un porc sau, după caz, într-o scroafă. Faptul că ai fost gravidă nu e o scuză să trăiești tot restul vieții cu 10-20 kg în plus, iar pentru bărbat, ”burta de bere” se poate controla și vârsta nu e o scuză ca să arăți ca o pară, deformat, fără strop de masculinitate.

2. Redescoperiți pasiunea în pat, împreună, până nu o veți descoperi pe cont propriu cu altcineva. Bărbate, fă-o să se simtă femeie, fă-i complimente, adulmec-o, simte-o, cunoaște-o, ascult-o, las-o să vibreze cât are nevoie, spală vasele în locul ei și spune-i să se pregătească în pat că vii și încerci noul ulei de masaj ce l-ai cumpărat azi, scoate lumânările din cutia de pe dulap, arde-le, mai cumpără și tu o sticlă de vin mai scump, la 50 de lei, nu tot d-ăla cu 10 lei, răsfaț-o, fă-o să se simtă regină și apoi las-o să se desfășoare singură pentru că, oricât de imposibil ți-ar părea, știe ea ce să-ți facă. Și, între noi fie vorba, îi va pica foarte bine să se simtă în sfârșit femeie.

3. Faceți măcar un concediu pe an, doar voi singuri. Schimbați aerul, plimbați-vă singuri de mână printr-un oraș nou unde sunteți străini, rătăciți-vă pe străduțe înguste, sărutați-vă pe poduri și sub porți, luați cine romantice, faceți un duș împreună și apoi dormiți îmbrățișați ca în tinerețe, toată noaptea.

4. Cadourile sunt importante! Cumpără-i iubitului o cămașă mișto, fă-l să se simtă un bărbat atrăgător. Bărbate, cumpără-i soției un parfum așa cum îți place și spune-i să se dea cu el de față cu tine. Bagă-ți nasul în părul ei, adulmec-o și șoptește-i că
nu mai vrei să pleci de acolo niciodată. (devin prea pasional cumva? haha).

5. Înțelegeți că trebuie să vă asumați roluri duble în relație: mamă și tată, soț și soție. Nu bateți prea mult pe una sau pe cealaltă. Echilibrul e totul. Fericirea voastră e percepută și asimilată de copil. Dacă voi nu sunteți fericiți unul cu celălalt, nefericirea ajunge și la copil.

6. Faceți-vă planuri de viitor și munciți împreună la ele. Pas cu pas. Sărbătoriți fiecare capitol din rezolvarea acelui vis. Faceți-vă vise împreună. Împreună. Da, împreună, adică vise care să vă implice pe amândoi.

7. Vizionatul unui film nu e o activitate de cuplu. E ceva ce puteți face din când în când dar mai importantă e o plimbare. Din experiența mea femeilor le plac să fie scoase în lume, să se îmbrace frumos și să fie admirate în timp ce se plimbă cu tine de mână.

8. Înțelege că fiecare are nevoi și nevoile se descoperă prin comunicare. Rezolvarea acestor nevoi este esențială în menținerea unei stări pozitive a relației. Atât.

9. Bărbatule, înțelege că femeia are altfel de nevoi decât tine. Femeie, înțelege că bărbatul tău are altfel de nevoi decât tine. Dacă ție îți place să fii ascultată când nu mai termini de vorbit, lui îi place să facă dragoste cu tine. Oferiți-vă ce aveți nevoie și veți fi fericiți. E un fel de marketing. Dai și primești. Dă și vei primi, nu primește și apoi vei da.

10. Când pui sare în ciorbă, nu arunca o lingură mare din prima. Pune puțin câte puțin și gustă treptat. Ai grijă să nu te arzi 🙂

Cam atât pentru azi. A fost distractiv pentru mine să scriu acest articol. Dacă te-ai distrat și tu, distribuie-l pe Facebook urgent, de preferat iubitei/iubitului. Nu trebuie să rateze mesajele astea. Dacă ai și tu alte idei, vreau să le citesc (cu o plăcere deosebită) în secțiunea de comentarii de mai jos.

Mulțumesc și nu uita, bagă-ți relația în revizie până nu e prea târziu. Întreținerea e mai ușoară decât reparația 🙂

relatie cuplu

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)