… dar aduc mancare, adapost, concedii, distractie si mai adauga un gram la siguranta zilei de maine.

Din cate vad in jurul meu exista 3 categorii de oameni:

  1. Cei care aleg pur si simplu sa faca un job, orice fel de job doar ca sa aiba ce manca, se casatoresc, fac copii, ajung sa aiba lipsuri, muncesc din greu si nu au parte de multe alte bucurii ale vietii inafara de un copil / sot / sotie (bucurii care s-ar cumpara cu bani).
  2. Cei care se concentreaza foarte mult pe parte profesionala si evolueaza foarte mult, au o situatie financiara buna dar neglijeaza partea cu familia (daca au parte de asa ceva).
  3. Cei care au gasit un echilibru intre familie si partea profesionala, adica au inteles ca este o balanta care nu bate nici in stanga, nici in dreapta. Ei pastreaza echilibrul intre profesie si familie.

Cei din categoria a 3-a sunt cei mai fericiti. Majoritatea ne dorim sa facem parte din acea categorie dar nu suntem dispusi sa intelegem ce inseamna asta, dar e si drept faptul ca altii nici nu cunosc si nu vor cunoaste notiunea de la punctul 3 pentru ca le lipseste educatia necesara.

Zig Ziglar spune ca banii nu reprezinta totul dar importanta lor se apropie de cea a oxigenului.

Banii sunt o unitate de masura pentru succesul profesional, pentru valoarea profesionala.

Jim Rohn spune ca banii pe care ii castigi reprezinta valoarea ta pe piata.

Daca vrei sa faci mai multi bani trebuie sa maresti aceasta valoare. Partea frumoasa e ca pe masura ce dezvolti partea profesionala, facand ceea ce iubesti sa faci, vei avea parte de mult mai multe beneficii. Vei putea ajunge sa lucrezi cu adevarat doar pentru satisfactia ce ti-o ofera jobul iar banii vor veni de la sine.

Ce doresc pentru mine si pentru familia mea este sa nu traim considerand ca banii sunt o problema, ca banii sunt limitati, ca banii sunt greu de castigat, ca banii sunt ochiul dracului, ca nu avem bani pentru x  sau y.

Vreau sa traim facand bani usor, profitand la maxim de toate beneficiile pe care le aduc banii: stabilitate, libertate, concedii, belsug, caritate etc.

Conform teoriei valorii cand spui ca banii sunt limitati spui ca tu esti limitat cel mai probabil psihic pentru ca nu esti capabil sa iti cresti valoarea sau esti un lenes care nu vrea sa munceasca. Poate ai un handicap fizic dar multi reusesc sa dovedeasca exact contrariul in ciuda faptului ca au dezabilitati. In cele din urma mintea e cea care ne limiteaza cel mai mult.

Mintea e capabila sa creeze ziduri sau sa le doboare si doar mintea e capabila sa creeze valoare!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)