Următorul articol este preluat integral de pe site-ul drsircus.com, ce aparține unui medic și cercetător pe nume Mark Sircus, care a scris cartea ”Bicarbonatul de Sodiu – Tratamentul Omului Bogat și al Omului Sărac Împotriva Cancerului”.

Ca și cum nu e suficient de rușinos pentru oncologiștii ortodoxi să învețe că bicarbonatul de sodiu este important în tratarea cancerului, acum trebuie să înghită și faptul că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a diagnostica cancerul în faza incipientă.

Oncologiștii înțeleg și știu că bicarbonatul este necesar pentru a proteja pacienții împotriva toxicității chimicalelor folosite în chimioterapie. Deasemenea, ei știu și că bicarbonatul de sodiu este un extraordinar ajutor pentru pacienții care urmează un tratament radioactiv, pentru a le proteja rinichii și alte țesuturi împotriva distrugerii provocate de radiații.

Oncologiștii ar trebui deasemenea să știe că alcalinizarea extracelulară produsă de bicarbonatul de sodiu, duce la îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește eficiența terapeutică a unor agenți chimici.

Un număr considerabil de studii au demonstrat că pH extracelular al țesuturilor canceroase este mai mic decât cel al unui țesut obișnuit și că aciditatea încurajează creșterea tumorilor.

Bicarbonatul de sodiu administrat oral a mărit pH-ul tumorilor și a redus formarea de metastaze spontane în experimentele făcute pe șoareci în cadrul simulărilor de cancer mamar.

Bicarbonatul de sodiu a redus, de asemenea, rata de afectare a ganglionilor limfatici și a redus semnificativ formarea de metastaze hepatice.

pH-ul acid conduce la creșterea secreției de catepsină B.

Toate formele de cancer au un pH mic, adică este mai acid decât țesuturile înconjurătoare. Cercetătorii au mărit sensibilitatea aparatului de RMN de 20.000 de ori și au urmărit felul în care se comportă bicarbonatul în interiorul tumorii canceroase. Astfel au descoperit că se produce o cantitate mai mare de bioxid de carbon în interiorul tumorilor, care erau mai acide decât restul țesuturilor.

Șeful echipei de cercetare, profesorul Kevin Brindle, de la Institutul de Cercetare a Cancerului de la universitatea Cambridge a spus: ”Această tehnică poate fi folosită pentru a depista timpuriu semnele cancerului. Manipulând sistemul natural de echilibrare a pH-ului corpului, am găsit o cale sigură de a măsura pH-ul și de a vedea ce se petrece în interiorul pacienților. Astfel se poate descoperi unde anume în corp este prezentă boala și cum răspunde la tratament.”

În cartea scrisă de Mark Sircus, ”Bicarbonatul de Sodiu – Tratamentul Omului Bogat și al Omului Sărac Împotriva Cancerului” este subliniat faptul că bicarbonatul de sodiu NU este pe cont propriu un tratament. Este un aliat alături de clorură de magneziu, iod și seleniu, de o dietă cât mai naturală, cure de detoxifiere a intestinelor, expunere la soare și multe altele, printre care și sportul aș adăuga eu.

bicarbonat-sodiu

Ce mi se pare extraordinar este reacția oamenilor la acel articol:

Sunt un medic din Ghana. Cred în tot ce am citit pe acest site și sunt pregătit să îmi risc licența de medic pentru a salva vieți. Vă rog să îmi trimiteți un email prin care să îmi descrieți metodologia pentru a putea salva două paciente bolnave de cancer mamar.

Am fost diagnosticat cu cancer în stadiul 4 la ficat, colon și rect în urmă cu 4 luni. Timp de 4 săptămâni am luat bicarbonat de sodiu, magneziu, B17 și 3 litri de suc de curcumă, legume verzi și fructe pe zi. Apoi am mers în Mexic unde am făcut un tratament intravenos de B17. La sfârșitul săptămânii 5, cancerul a dispărut.

“Nu există o tumoare pe pământ ce nu poate fii vindecată folosind puțin bicarbonat de sodiu și sirop de arțar” – declară controversatul Jim Kelmun, un ”vindecător pupular” care afirmă că acest remediu de casă poate opri dezvoltarea cancerului. Un fermier pe nume Ian Roadhouse a fost vindecat de ”Dr. Jim” și declară următoarele: ”Dr. Jim m-a vindecat de cancer pulmonar. Doctorii mi-au spus că sunt pe ducă și că nu am mai mult de 6 luni de trăit. Dr. Jim mi-a dat mixtura lui și în 2 luni cancerul a dispărut complet. Nici nu a mai apărut în RMN”. Peste 200 de oameni diagnosticați cu cancer în fază terminală au primit mixtura lui Dr. Jim. 185 au trăit cel puțin 15 ani în plus și aproape jumătate s-au vindecat complet.

Combinarea Bicarbonatului cu sirop de arțar face ca pătrunderea acestuia în organism să fie mai profundă, în zone în care se ajunge mai greu ca sistemul nervos central sau tumori mai dure.

Combinată cu alte tratamente ca administrare de magneziu, iod, vitamina C, probiotice, expunere la soare, apă pură și tratamente cu lut, rata de vindecare este și mai mare.

Extrem de important în folosirea Bicarbonatului de Sodiu în tratarea cancerului este măsurarea zilnică a pH-ului salivei. Dacă acesta este în jur de 6.5 atunci înseamnă că în corp pH-ul e între 7.1 și 7.45 ceea ce reprezintă un standard pentru un om sănătos.

Dr. Sircus spune că tratarea cancerului se poate face prin administrarea de 7 ori pe zi a câte o jumătate de linguriță de Bicarbonat de Sodiu. Trebuie măsurat pH pentru a fi ținut sub control în limitele standarde de mai sus. O alcalinizare prea mare a corpului nu este nici ea sănătoasă. După 10 zile trebuie făcută pauză o săptămână.

Concluzia mea este că e destul de liniște când vine vorba de testimoniale legate de vindecările făcut de Bicarbonat iar numele de Sircus și Simoncini apar foarte des legate de acest tratament neconvențional. Totuși cred că nu e nimic de pierdut și că merită încercat. Apar tot mai multe metode de vindecare a cancerului prin metode naturiste și doar timpul va demonstra care e adevărul. Poate că noi nu vom prinde acele vremuri dar poate copiii noștri le vor prinde.

Vă invit să urmăriți acest video plin de controverse. Chiar la început este prezentat cazul unui tânăr din SUA care a descoperit și declarat că semințele de caise vindecă cancerul. Acesta a fost întemnițat cu o cauțiune de 1 milion de dolari. Asta spune multe dar vă las pe voi să trageți concluziile.

P.S. Un mare gânditor din antichitate zicea că mâncarea trebuie să ne fie medicament. Cum majoritatea bolilor pleacă de la ce anume băgăm în gură, te invit să descoperi aceste cărți de gastronomie care te vor ajuta să te vindeci și să previi bolile.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)