Poate că unora o să li se pară comic articolul ăsta. Altora, arogant. Iar altora, o normalitate – la fel cum mi se pare mie.

Mă aflu în Billa din Atrium Arad și cumpăr avocado, principalul produs pentru care merg la ei. Costă 2.99 lei bucata.

Am înțeles-o pe asta cu marketing-ul capitalist și cu efectul psihologic produs de prețurile care se termină cu .49 sau .99 și sunt de acord cu asta 100% – și eu le folosesc.

Ce nu pricep e de ce, în cazul de față Billa, supermarket popular, se comportă ca un ABC cu două rafturi dintr-un sat obosit cu 100 de locuitori, unde în casa de marcat sunt câteva 3 bancnote de-un leu, iar dacă vine cineva cu una de 50 de lei, vânzătoarea intră în panică pentru că nu are să dea rest.

Acum vreo câteva zile am avut tupeul să cer să-mi dea restul corect – lipsind câțiva bani. Casierița șefă a pufnit în râs, dar s-a redresat rapid (știe ea de ce), atunci când am cerut să îmi dea restul complet. L-am primit.

Astăzi, același lucru. Îmi iau iarăși avocado și aștept să îmi dea restul. Dă-i dreacu de mărunți. Aceeași poveste, doar că de data asta vreo 10 oameni cu ochii la mine, privind ciudat cum un tip are tupeul să își ceară restul complet.

Culmea e că avea și bănuții ăia în casă ca să mi-i dea, dar n-a făcut-o.

Știu că majoritatea oamenilor consideră că mărunții ăia n-au nicio valoare, dar în cazul meu e o chestie de principiu.

Dacă ești capitalist și te pretinzi un supermarket, mă respecți și îmi dai restul.

Am călătorit în Germania, Italia, un pic prin Ungaria și am fost la supermarketuri. Am primit restul de fiecare dată. Complet!

Nu m-am simțit mai respectat când am primit restul complet pentru că în lumea mea e o normalitate. Când nu îi primesc complet, mă simt jignit.

Dar nu e bai, Billa. O să îți educ eu angajații (nu că ar fi prima dată). Și poate îți tai factură la sfârșit de lună pentru serviciile mele – asta pentru că pot să văd partea plină a paharului chiar dacă mă faci să cer ceea ce e al meu.

P.S. Kaufland poate și dă restul complet – de fiecare dată. Poate ar prinde bine angajaților voștri un internship la ei.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)