Lucrez intens la un proiect online și la un moment dat aveam nevoie de o secțiune de cod ce presupunea niște algoritmi matematici mai complecși.

Acea secțiune de cod nu credeam că o pot scrie pentru că știam în subconștient că e greu de scris, din cauză că mai demult probabil că nu reușisem să o fac.

Am pierdut două zile cu căutatul. Am găsit diverse variante și niciuna nu făcea ceea ce doream eu să facă. Niciuna nu era completă.

În momentul în care efectiv m-am enervat, mi-am dat seama că de fapt eu pot scrie acel cod iar singurul motiv pentru care nu am făcut-o deja e pentru că doar credeam că e prea dificil.

În mai puțin de o oră am terminat de scris acea secțiune de cod și am realizat că fără să îmi dau seama am anumite blocaje complet iraționale care mă țin pe loc. Cine știe câte astfel de blocaje avem fiecare și câte ore, zile și poate chiar luni pierdem din cauza lor.

Faza e că nu ne putem da seama de toate. Singura chestie pe care o putem face e să înțelegem că nimic nu poate sta în calea unui om hotărât adică să luăm o decizie și să facem tot posibilul să o ducem la bun sfârșit.

De fiecare dată când simți că apare vreo voce interioară care să-ți zică că de fapt tu ”nu poți”, tu să o ignori. Niciodată nu o să îți spună direct că nu poți. O să îți sugereze prin tot felul de scuze și pledoarii ieftine.

Probabil că asta înseamnă proverbul acela chinezesc ”cel mai greu de urcat munte e mintea ta și asta e bătălia vieții tale.”

Sparge toate blocajele! Asta înseamnă cu adevărat libertate!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)