Nu vreau să mă înscriu prin acest articol la lunga coadă a voluntarilor care condamnă Biserica Ortodoxă Română pentru ”rezultatele deosebite” din ultimii ani, cu toate că probabil m-aș califica în viziunea unora, prin natura articolului.

Îndrăznesc să procesez rațional datele pe care le primesc din mesajul subliminal pe care îl transmite BOR. Mesajul e unul și e cât se poate de simplu:

BOR definește prin trendul său existențial ce înseamnă materialismul!

Comportamental, suferă de aceleași simptome pe care le-a manifestat întregul popor român, începând cu primăvara anului 1990, când țara avea să înceapă lunga sa călătorie în aderarea sa la lagărul capitalist occidental, adică românii flămânzi au început să-și rafineze tot mai mult gusturile, având acces la diversitate și calitate, importând peste puterea de cumpărare, consumând peste puterea de digestie.

Astfel BOR se afișează impunător în fața poporului pe care îl asuprește intelectual și emoțional, iar în același timp, se afișează inocent și slugarnic în fața Statului.

BOR pune paru’ pe popor și întinde mâna la Guvern.

Astfel, își permite să creeze mii și mii de Centre de Colectare și Indoctrinare, cunoscute și sub numele de ”Lăcașe de Cult” sau ”Biserici”, în toată România.

Motivația principală e că încă nu a pătruns Dumnezeu în toate cătunele, satele, comunele și orașele țării. Încă mai există atei de convertit și necunoscători de inițiat, pentru că așa scrie în Biblie, pe care o respect și consider că nu prea mai are legătură cu Instituția temei de discuție, și anume, BOR.

În timp ce BOR nu mai știe cum să facă rost de bani ca să mai poleiască o cupolă a vreunui Mall de Credință a.k.a. Catedrală de Mântuire a Neamului, alte culte construiesc mici bisericuțe care din avion par niște hale industriale din tablă și decid să deschidă și un orfelinat ca să ofere o șansă reală unor copii abandonați sau fără părinți.

În timp ce BOR își cumpără ultimul model de Mercedes (și Dacia e mașină, dragi preoți), alții se gândesc la cum să facă o seră ca să ofere ofere hrană sănătoasă copiilor din orfelinat.

Cine oferă exemplul demn de urmat? Cine arată care sunt adevăratele virtuți despre care se vorbește în Biblie?

BOR-preoti-masini-lux-biserica-ortodoxa-005sera

 

Oare în care parte își îndreaptă Dumnezeu cu adevărat privirea? Unde lucrează cu adevărat?

Cred că fiecare cunoaște răspunsurile la întrebarile acestea. Cert e că instituția asta parazitară numită BOR continuă să funcționeze privată fiind de responsabilități și cu o mulțime de drepturi de la Stat.

Poate că ar trebui să ne trezim din letargia asta spirituală și să pricepem cine e lupul cel rău în toată povestea Credinței și a faptelor bune.

BOR probabil că nu ar reprezenta mai mult decât o Facultate de Finanțe și Afaceri dacă nu ar exista enoriașii, iar Dani ar fi doar rectorul.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)