Prima caracteristică a naturii umane și probabil forța principală a tuturor comportamentelor, este foarte ușor de înțeles și explicat. Spunem că viața este formată din minute, ore și zile etc. Cu toate astea, viața este formată și din cantitatea totală de energie pe care trebuie să o folosim în diverse scopuri.

Omul are o mentalitate economică foarte dezvoltată, gândește totul în termeni de a economisi energie și tocmai din acest motiv, cu toții încercăm să economisim atât timpul cât și energia pe care le investim în orice activitate a vieții noastre.

Astfel rezultă LENEA.

Oricine este leneș. Lenea este o caracteristică naturală a firii umane, nu este nici rea, nici bună, dar poate avea rezultate pozitive sau negative în funcție de cum este manifestată.

Partea bună a lenei este că face omul să găsească căi mai rapide, mai ieftine și mai ușoare de a rezolva problemele. Asta este de fapt forța motivatoare din spatele întregii evoluții a umanității.

Lenea, manifesteată pozitiv, a dus la îmbunătățiri în tehnologie, manufacturare, producție, agricultură, transport, medicină etc. Mereu s-a căutat o metodă mai bună prin care să se obțină aceleași rezultate dar cu un cost mai mic de energie, timp și bani.

Partea negativă a lenei este aceea care face omul să fie delesător și să contribuie mai puțin. Cu cât contribui mai puțin cu atât valoarea contribuției tale scade. În acest sens, lenea are efecte negative pentru că limitează și reduce potențialul uman în prezent și reduce speranța pentru viitor.

În concluzie, lenea este neutră și doar modul în care este manifestată poate fi rău sau bun.

brian-tracy

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)