Dacă ai sesizat asemănarea titlului cu celebra carte Tată bogat, tată sărac al lui Robert Kiyosaki, atunci te felicit 🙂

E vorba despre poveștile a două bunici de-ale mele. Una dintre ele nu e tocmai bunica mea ci bunica unei foste prietene pe care o îndrăgesc și pe care astăzi am vizitat-o.

Una dintre bunici este sănătoasă și anul ăsta împlinește 80 de ani. Cealaltă este bolnăvicioasă și anul ăsta împlinește 70.

Bunica sănătoasă este plină de viață, e harnică și optimistă. Se simte bine și muncește toată ziua. Stă la casă și are chiar o grădină pe care ea singură o plantează și o îngrijește. Astăzi mi-a spus secretul sănătății pe care vreau să vi-l spun și vouă. Mi-a zis:

Adi, tu știi că la televizor zice că trebuie să faci minim 30 de minute de mișcare pe zi? Ei bine, eu fac 30 de minute de relaxare și restul muncesc.

Îi place să își îngrijească familia și face cu drag mâncare în fiecare zi. Toată ziua face curățenie și nu stă o clipă. Atunci când stă, îi place să se uite la TV și să mănânce ciocolată. E o femeie de milioane și tocmai din această cauză o iubesc.

Cealaltă bunică (cea bolnăvicioasă) e o fire mai pesimistă. Toată viața ei a avut probleme de sănătate. O mulțime de operații. Frica a oprit-o din a face multe din ce și-a propus cu viața ei. I-a fost frică mereu să nu greșească ceva. Vorbind mereu de boală, cu frică de boală, a avut mereu probleme de sănătate. Dacă merg la ea să o mai ascult, să-mi povestească ce a mai făcut, îmi vorbește de cât de greu îi e, cât de multe are de făcut, cât de rău se simte și cât de urâtă i-a fost viața. O compătimesc dar nu-i arăt asta. Încerc să fiu tare și să o încurajez.

Până anul acesta punea și ea grădina. Anul acesta a renunțat pentru că a spus că nu mai poate. Ultima operație a avut-o anul trecut și cred că asta a demoralizat-o cel mai tare. Probabil că a ajuns la capătul rezistenței psihice (capătul conștient).

Bunica sănătoasă a avut și ea probleme și dificultăți în viață dar le-a depășit pe toate fiind mereu o femeie puternică pe care toți cei din jur se puteau baza. Și-a asumat riscuri și responsabilități și a promovat la locul de muncă unde a petrecut aproape 40 de ani. A știut să aprecieze ce a avut și e un model de cinste și de dragoste.

Și bunica bolnăvicioasă e o femeie bună dar din cauza durerilor/problemelor pe care le-a avut și pe care nu a reușit să le depășească psihic, nu a făcut decât să le agraveze.

Concluzia mea este că atitudinea de învingător te va scoate mereu în față și te va ajuta să depășești mai ușor toate obstacolele pentru că tu știi că atunci când dai de o groapă în drumul tău, nu trebuie să pierzi timp uitându-te cât e de adâncă și oare ce se întâmplă dacă cazi în ea sau mai rău, să dai înapoi, să faci cale întoarsă pentru că ți-e frică să nu cazi. Trebuie doar să dai 100% în acea săritură!

Gândirea optimistă și pozitivistă este cea a unui învingător, oricât de arătată cu degetul va fi de către așa-numiții ”hateri” (eu îi numesc oameni care nu înțeleg).

Fii un învingător și propuneți să elimini toate gândurile negative, să anihilezi sursa lor și să nu lași nimic să te împiedice ca să îți realizezi visele. Din succese îți iei vitalitatea și energia de a obține mai mult și de a face mai bine tot ce faci. Nu vrei să ajungi ca bunica bolnăvicioasă, ca la bătrânețe să fii supărat și plin de regrete.

Just do it! Life’s good!!!

P.S. Îmi cer scuze pentru eventuale greșeli de exprimare sau de gramatică, în momentul în care scriu acest articol sunt mega obosit, fiind în prima zi din cele 3 ale dietei cu mere (e epuizant să nu mănânci decât mere toată ziua). Mulțumesc pentru înțelegere 😀

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)