dus spalat pe creier stepanadrian

Azi am vorbit cu un prieten despre câteva chestii de motivație și dezvoltare personală și vreau să vă împărtășesc o concluzie care mi se pare vitală pentru noi toți.

Toată lumea crede că a fi spălat pe creier e o chestie nasoală. De fapt e un ritual ce trebuie făcut zilnic ca să te menții la cote cât mai înalte și ca să nu începi să… puți! La propriu!

Grețos?! Ghici ce?! Viața e și grețoasă dincolo de costumele de la Zara și parfumurile de la Hugo Boss sau Calvin Klein.

Zig Ziglar zicea că motivația e ca dușul pe care îl facem zilnic, chiar de mai multe ori (mai ales vara).

Cum pun mintea să facă duș? Ascult în fiecare zi, poate chiar câteva ore de materiale audio (video), cu tipi care sunt mai buni ca mine în domeniul despre care vorbesc. Practic, informația lor vine în creierul meu și am posibilitatea de a înlocui informații de slabă calitate și de a adăuga altele noi.

Faza nasoală e că faci duș și atunci când te uiți la TV la emisiunile penibile în care se invită tot felul de ratați care se sclifosesc în fel și chip pentru rating. Diferența dintre dușul oferit de TV, bârfe, ziare mizerabile, site-uri de rahat și cărți bune, materiale audio/video, seminarii, e că prima categorie îți oferă un duș cu nămol și apă ruginită care murdăresc mai rău creierul tău.

Cea de-a doua categorie îți oferă un duș cu o apă curată, limpede care devine murdară doar atunci când se scurge de pe tine. Ea curăță mizeria pe care ai acumulat-o voluntar sau involuntar în fiecare zi. E ca și cu dușul obișnuit. Când circuli prin oraș, te umpli de praf și bacterii fie că vrei, fie că nu vrei, dar dușul de acasă te scapă de ele. La fel și mintea, se umple cu tot felul de chestii nocive și toxice.

Partea faină e că dușul de calitate, pe lângă faptul că va curăța toate impuritățile minții tale, va și adăuga noi informații valoroase pe care le vei extrage la nevoie, când nici nu te aștepți. Cât despre motivație, fii sigur că motivația, sau acel optimism, acea energie care te mișcă, se va îmbunătăți și vei avea parte de infinit mai multe avantaje decât restul oamenilor mediocrii care fac duș cu noroi.

Ce alegi?! Cred că adevărata dezvoltare personală implică și o gândire ”grețoasă” sau mai bine zis realistică. Adevărul e că e plin de rahat și mizerie peste tot și trebuie să fii conștient de asta, nu plutind deasupra norișorilor pufoși și călduroși care te fac să nu mai vezi rahatul chiar dacă tocmai ai călcat în el.

Trezirea!

Spălatul pe creier e un subiect tabu pentru mediocrii. Oamenii inteligeți o fac zilnic!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)