Odată cu explozia internetului și evoluția online marketingului au apărut și o mulțime de oferte de a face bani pe internet care au prins foarte tare și încă o mai fac în țările care sunt încă în primii lor ani de online marketing.
Multe dintre aceste oferte sunt capcane emoționale. Toată lumea își dorește să aibă mai mulți bani, unii chiar încearcă să facă, alții chiar o fac.
Acești indivizi crează adevărate strategii de a-ți capta atenția și de a te surprinde folosind imagini cu tipi care țin check-uri imense în mână sau chiar grămezi de bani, cu mașini ori case de lux în background.
Practic ce se întâmplă?
- Vezi reclama cu un tip care spune că a făcut 250.000 de euro online.
- Te prinde și pe tine microbul și visezi câteva secunde.
- După aceea te trezești la realitate.
- Te încearcă o dezamăgire.
- Dacă reușești să depășești această dezamăgire atunci îți pui întrebarea ”ce pot să fac ca să am și eu ce are tipul din video?”
- Apoi ți se servește produsul magic care costă 49.99 euro
- Mecanismele de autoapărare încep să ”secrete” dubii și îți bombardează creierul cu mesaje de genul ”tipul ăsta vrea să îți ia banii”, ”dacă e fraiereală?”, ”dacă nu sunt în stare?”, ”mai bine stau în banca mea”, ”asta nu e pentru mine”, ”fix acum când e nunta?!”, ”nu am bani”, ”cam scump” etc.
- Dacă din nou treci de toate aceste dubii și decizi să riști, vei cumpăra produsul minune
- E un curs pe care îl iei, citești 2 pagini și ești încântat că de mâine, cel târziu săptămâna viitoare o să faci și tu tone de bani ca și cel din video
- A doua zi ești ocupat așa că lași cititul pe poimâine că e sâmbătă și ești mai odihnit.
- Sâmbătă deja ți-a pierit cheful și oricum mai ai mult de lucru prin casă
- Duminica te ambiționezi și deschizi la pagina 3.
- Realizezi că nu mai știi despre ce e vorba și recitești primele 2 pagini
- Parcurgi cât parcurgi cursul și în cele din urmă îți dai seama că e vorba și de ceva muncă. Sari peste etapele practice din curs. Cu chiu cu vai, parcurgi tot cursul.
- Deodată te lovește realitatea: nu ai devenit mai bogat. Nu ai făcut o afacere bună. Tu de fapt credeai că investești 49.99 euro și primești 250.000.
- Realizezi că trebuie să mai faci multe sau că acel curs chiar nu funcționează.
Întrebarea e de ce nu funcționează? De ce ai început să spui că acel curs e o ”vrăjeală” și că nu funcționează metodele ba chiar că sunt expirate?
Răspuns: pentru că nu ai trecut la treabă! Pentru că ți-e lene! Pentru că nu-ți dorești acel stil de viață!
Hopa! Stil de viață? Da. Nu era vorba de bani! Nici vorbă.
Chiar dacă titlul produsului e ”Cum să ai un iaht și un elicopter” nu vorbește de o rețetă prin care vei obține și tu un iaht și un elicopter. Vorbește de stilul de viață al unui tip care a investit disciplină, multă muncă, aptitudini noi etc. și în final a reușit să aibă iaht-ul și elicopterul.
Mereu îți va spune ce a mers pentru el. Nu e garantat că va merge și pentru tine dintr-un motiv foarte simplu: s-ar putea să nu vrei asta cu adevărat!
Atunci mă întreb și eu cum ar trebui să te întrebi și tu: ce anume vrei cu adevărat?
Vrei banii sau stilul de viață care să te transforme într-un magnet de prosperitate?
Bani au și cei care câștigă la loterie și sfârșesc săraci (chiar mai rău).
În final, esența: cititul și învățatul reprezintă doar 10% din strategia de a obține orice stil de viață. Restul de 90% o reprezintă munca!