În ultimii 5 ani am trecut prin etape extrem de importante în șlefuirea personalității mele și cu toate că încă mă consider un cărbune colțuros și rigid, știu că undeva în interior, așteaptă un diamant ce va ieși cândva la suprafață prin multă muncă și investiție, venită tot din partea mea.

Cu toate astea, mereu m-am luptat (încă o mai fac) cu entuziasmul capcană al noilor începuturi și cu rutina care face ca motivația să se consume rapid. Astfel, viteza cu care ne avântăm înainte scade treptat până aproape de 0 pentru cei mai puțini norocoși care nu reușesc să folosească rutina în avantajul lor.

Entuziasmul poate deveni un drog.

Cât am ”păcătuit” sub stăpânirea acestui drog legal doar eu știu. Cât timp eram angajat scriam sute de pagini de idei și proiecte ce aveau să se transforme în afaceri care să mă scoată din mediul de angajat pe care eu îl consideram distrugător pentru mine.

Toate acele începuturi și munca extrem de intensă pe care o depuneam pentru a gândi toate detaliile, nu aveau o finalitate aproape niciodată. Am conștientizat că de fapt tot ce făceam era să mă droghez cu niște vise care nu se concretizau niciodată.

Faptul că munceam intens la planificări mă motiva și mă făcea să fiu optimist!

Cu toate astea, aveam parte doar de iluzii. Nu reușeam să duc până la bun sfârșit mai nimic pentru că eu de fapt tot ce îmi doream era acel entuziasm.

Mai târziu am început să conștientizez faptul că există un drog și am început să merg mai departe, învingând sevrajul cauzat de acesta, cunoscând rutina.

Rutina este și ea o ucigașă dacă nu este controlată. Rutinele pozitive pot face minuni, în timp ce cele negative pot fi un adevărat pain in the ass.

Ca să mă echilibrez a trebuit să devin mai disciplinat și să implementez tot mai multe obiceiuri pozitive, constructive care să îmi asigure o direcție, chiar dacă nu mă asigură că voi ținti 100% golul meu, în timp util. Totul e să fac ceva și să încerc, nu?!

Ceea ce vreau să conștientizezi este că de multe ori poți lua decizii eronate tocmai pentru că îți dorești euforia noilor începuturi și nu faci decât să îți hrănești o foame de ”succes” pe care o ai.

Dacă depășești acea barieră vei merge mult mai departe, suficient de departe încât să vezi că ai făcut progres și să înțelegi că poți continua drumul, descoperind rând pe rând pașii pe care îi ai de urmat.

Enthusiastic blonde woman wearing big glasses.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)