Dacă citești acest articol înseamnă că nu ești un om banal, plictisit, fără viziune…

Din contră, cred că ai ceva ce te face interesant, ești o persoană plină de pasiune, energică și vizionară. Nu înseamnă că excelezi la toate astea, ci doar că le ai pe toate, oricare ar fi proporțiile și dimensiunile.

Și eu sunt la fel. De fapt eu mă consider o persoană mediocră dar cu o creativitate mare. Asta înseamnă că nu am ceva la care mă pricep foarte bine, dar mă pricep bine la tot ce îmi propun. Aici este oarecum problema: consum foarte multă energie!

O formă de energie este și motivația. Sunt zile în care mă trezesc plin de motivație și pornesc la lucru energizat, fac lucruri faine, muncesc cât pentru 3 zile și seara uneori mă trezesc stors de toată energia, fără niciun chef de nimic. Alteori mă trezesc dimineața următoare așa.

Cu toate că am citit sau am auzit undeva că motivația este ca o baterie ce trebuie reîncărcată, nu am înțeles asta cu adevărat. De aici și diferența între a auzi și a asculta (ascultarea implică și înțelegere).

Dacă motivația e ca  o baterie, înseamnă că se poate reîncărca (vorbim de bateriile reîncărcabile aici).

Asta explică de ce am fost afectat de toate acele stări emoționale negative care merg mână în mână: fără chef, lipsit de inspirație, moleșit, nervos, ușor de enervat, certăreț.

Lipsa de energie sau lipsă de motivație le cauzează pe toate astea. Stările de mai sus indică doar că trebuie să îți reîncarci bateriile. Ce bine ar fi să avem baterii care să se reîncarce repede sau să nu se mai descarce niciodată. Ar fi ideal dar din moment ce nu există nici măcar un telefon care să îi reziste bateria 1 an de ce ar putea bateriile tale să o facă?

Evident că nu se poate pentru că consumăm energie peste tot. Putem învăța însă 2 chestii:

  1. să ne încărcam rapid bateriile
  2. să ne mărim numărul de baterii sau capacitatea lor

Cam atât pe tema asta. Astea sunt concluziile mele personale referitor la stări negative și lipsă de motivație. Am experimentat atât de des stări de genul ăsta încât am ajuns să trag concluzii bazate pe ceea ce am simțit eu. Chiar dacă nu am o formulă care să funcționeze de fiecare dată am găsit câteva metode pentru a regăsi motivația.

Dacă ești interesat, poți citi mai departe articolul despre 16 metode pentru a-ți reîncărca bateriile de motivație.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)