RCS-RDS oferă un stick de internet 3G gratuit pentru toate abonamentele mai mari decât pachetul 1 de 50Mbs. În cazul în care ai chiar pachetul 1, adică cel de 29 lei / lună, trebuie să plătești în plus încă 10 lei / lună, adică un total de 39 lei / lună.

Astfel e rentabil să upgradezi la pachetul 2, de 100Mbs, și primești gratuit stick-ul de internet.

Digi Net Mobil îți oferă o conexiune de până la 21,6 Mbps adică maxi 2,7 MB / secundă ceea ce e super ok pentru internet mobil. Din detaliile pachetului, după primii 5GB de trafic viteza se reduce la 128KB/s download și 64KB/s upload, ceea ce e destul de încet.

Cu toate că pe site am găsit mențiunea ”Echipamentele sunt oferite cu un discount al chiriei de 100%, pentru contractele incheiate pentru o perioada minima de 12 luni.”, nu e de actualitate oferta. Am întrebat expres chestia asta și mi-au spus că primești gratuit modemul doar la abonamentele mai mari de 29 de lei.

Cum nu mi s-a părut rentabil ca să plătesc 10 lei în plus (la pachetul meu DIGI actual), lunar, pentru stick, și folosind internetul mobil în mare parte, am apucat să testez stick-ul de internet de la Digi de vreo 3 ori și asta atunci când eram plecat în călătorii – chiar și în tren.

Pentru navigare de bază pe internet, fără upload-uri și download-uri excesive (mai ales că Chrome e destul de inteligent în ceea ce privește cache-ul), stick-ul își făcea treaba decent, chiar și călătorind prin tot felul de coclauri, în interiorul arcului carpatic, înconjurat de munți. Singura chestie care nu îmi place la stick e că e butucănos – destul de mare – iar dacă nu ești atent și îi pălești una, s-ar putea să nu-l mai ai. Habar nu am dacă e cam aceeași poveste și la alte stick-uri, de la alți furnizori de internet mobil.

Pentru a comanda un modem Digi Net mobil, intră în contul tău la meniul Servicii apoi la Comandă Echipamente. Se va deschide un formular în care completezi datele de livrare și apoi trimiți comanda. Vei fi contactat telefonic atunci când stick-ul este disponibil la punctul de lucru RCS-RDS din orașul tău.

Lasă-mi un comentariu mai jos și spune-mi care e experiența ta cu stickul de internet de la DIGI.

UPDATE: Una peste alta, cred că am găsit cel mai tare net mobil din România. Uite-l aici!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)