casatorie bani

Știai că principalul motiv pentru care oamenii divorțează sunt probleme cauzate de lipsa banilor? Cică atunci când ești îndrăgostit nu vezi prea clar lucrurile. Probabil că ăsta e motivul pentru care unii aleg să se căsătorească impulsiv și când realitatea vine peste ei, se trezesc fiecare cu câte-un avocat ca să se bată pentru mașina luată pe banii de nuntă sau, mai rău, pentru custodia copilului.

Oamenilor nu le place să vadă în aceeași propoziție cuvintele iubire și bani, dar adevărul e că fără bani iubirea și dragostea au de suferit, oricât de mult am vrea să ne convingem că nu-i așa.

E una să vii acasă de la job, să te întâmpine soția cu factura restantă la lumină pe 3 luni în timp ce îți spune că trebuie achitată și chiria când tu nu ai 50 de lei în portofel, și alta să vii acasă, să îi spui „iubito, ți-am cumpărat rochia asta, vreau s-o îmbraci pentru că mergem la cel mai mișto restaurant din oraș”, după care să te întorci acasă și să te bucuri de efectele vinului roșu.

Hai să fim serioși, pragmatici și cu picioarele pe pământ!

Banii contează pentru că susțin existența lucrurilor care nu se pot cumpăra!

Kevin O’Leary de la Shark Tank și Dragon’s Den spune că a te căsători presupune o decizie financiară uriașă și dă câteva sfaturi tinerilor care s-ar putea să te deranjeze dacă le citești în cele ce urmează.

  1. Dacă nu ai de gând să faci copii, nu are rost să te căsătorești pentru că nu are sens.
  2. Dacă totuși vrei, fă un contract prenupțial pentru că forțează adevărul să iasă la suprafață – asta chit că ai un cont gras sau nu. Nu vrei să te căsătorești cu un amator de cazinouri cu mii de lei datorie. Vei afla imediat care sunt problemele financiare ale partenerului.
  3. Pune-te alături de partener la o masă, luați fiecare câte o foaie de hârtie și scrieți toate cheltuielile pe care le-ați avut în ultimele 3 luni și toate veniturile pe care le-ați avut în ultimele 3 luni. Apoi aflați diferența dintre venituri și cheltuieli. Dacă împreună pierdeți bani, deci sunteți pe minus, STOP! Rezolvați asta înainte de a vă căsători! Nu vrei să te căsătorești și să ajungi să produci tot mai multe datorii de la o lună la alta.
  4. Planifică cum ai de gând să îți iei o casă și să plătești toate cheltuielile produse de venirea pe lume a unui copil, inclusiv creșterea lui până după facultate când va deveni independent. Toate astea în timp ce te bucuri de viață, nu târâindu-te de la o lună la alta.
  5. În viață există doar 3 lucruri: bărbați, femei și bani. Chiar dacă sfaturile astea sunt cumva inhibatoare de romantism (ce-mi place cum sună haha), trebuie să-ți iei măsurile de precauție și să planifici corect.

Cam atât. Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share și pune-ți iubitul/iubita să îl citească.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)