timp-27ani-stepanadrian

În 9 septembrie 2015 am numărat 27 de ani. Am trăit 27 de ani frumoși, plini de savoare, provocări, alegeri bune și greșite. Nu o să spun că nu regret nimic pentru că sunt momente pe care le-aș fi putut gestiona mult mai bine, dar toate-s cu un rost, dacă le-am găsit rostul – și din fericire, am găsit multe rosturi. Ți-am scris câteva învățături și concluzii pe care le-am tras în acești 27 de ani. Enjoy.

 1. În vremurile dificile țin capul sus, refuz să mă transform în victimă și merg înainte chiar dacă trebuie să mă târăsc pe coate.
 2. Ce pare prea frumos ca să fie adevărat, mai mult ca sigur că așa e.
 3. Fie investesc timpul, fie îl cheltuiesc. Am grijă de timp mai mult decât de bani pentru că e cea mai importantă resursă pe care o am.
 4. Când fac ceva ce nu îmi place mă întreb asta: ”Ceea ce fac mă acum mă ajută să progresez?”. Dacă răspunsul e nu, atunci renunț să mai fac acel ceva pentru că îmi amintesc că am o singură viață și timpul e foarte limitat.
 5. Progresul se face prin suferință și durere. Orice creștere doare: de la primul dinte care îți cade pentru a face loc unuia mai puternic, la nopțile albe de studiu cu scopul de a deveni un expert în domeniul tău.
 6. Dacă îmi place o fată, fac totul ca să o cuceresc, nu o las să plece.
 7. Entuziasmul noilor începuturi poate fi periculos. Am grijă când accept să încep ceva nou pentru că trebuie să mă angajez în proces pe termen lung. Astfel mă întreb sincer dacă chiar vreau și mă văd făcând acel ceva zi de zi, timp de un an.
 8. Dacă banii sunt motivația pentru care faci ceva, e foarte probabil că nu faci ceea ce trebuie. Toate proiectele pe care le-am început motivat de bani s-au terminat la fel de repede precum au început.
 9. Lucrurile nu se întâmplă pur și simplu. În tot ce mi se întâmplă am o contribuție directă sau indirectă.
 10. Nu mai spun te iubesc la fel de ușor precum spun ”bună ziua”.
 11. Dacă fugi de suferință, fugi de singurul lucru care te transformă și te crește. Obișnuiam ca atunci când mă trezeam cu inima frântă, să mă întreb de ce trebuie să îndur acele emoții. Acum mă întreb ce pot face mai bine și ce am de învățat.
 12. Gândul că viața e scurtă mă motivează să fac lucrurile pe care le consideram prea mari pentru mine. Am învățat că moartea poate fi cea mai mare motivație pentru a trăi.
 13. Am învățat să mulțumesc pentru dificultățile pe care le întâmpin. Sunt conștient că fără ele nu aș fi ajuns unde sunt acum.
 14. Am învățat că mintea umană e ca un computer și dacă vrei să ajungi să trăiești ceva diferit, să-ți schimbi stilul de viață și să ai mai mult decât ai acum, trebuie doar să îți încarci un nou software în minte. Unii ar numi asta spălare pe creier. Eu o numesc upgrade de software și librăria este locul de unde poți procura aceste programe.
 15. Tot ce am este momentul prezent. Trecutul nu mai există și viitorul încă nu a fost creat.
 16. Ceea ce am acum în prezent este rezultatul a ceea ce am făcut în trecut, al tuturor alegerilor mele.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)