UPDATE 5 mai 2016

A trecut aproape un an de cât am scris articolul ăsta și revin cu un update pentru că s-au produse multe schimbări de mentalitate în ultimile 12 luni. Dacă aș câștiga un milion de euro în acest moment. Mi-aș lua 30 de zile concediu ca să plec peste tot în țară și să ies la o cafea cu 10 milionari.

Continui să cred cu mai multă convingere că cine câștigă milioane peste noapte ar trebui să devină milionar cât mai repede – altfel riscând să își piardă toți banii.

Aș pune 3 întrebări milionarilor:

  1. Care e cea mai bună metodă pentru a depozita/distribui banii în bănci.
  2. Dacă are experiență în imobiliare și ce sfaturi îmi pot da în această direcție.
  3. Ce sfaturi legat de investirea banilor îmi pot da, ca să pun banii să lucreze pentru mine.

Cu mintea de acum, aș cumpăra 10 apartamente în Cluj sau București, cu maxim jumătate din sumă, după care aș angaja o persoană responsabilă de ele, care să se ocupe de tot ce înseamnă închiriere, colectarea banilor și asistență pentru chiriași.

Apoi aș continua să fac ceea ce fac deja.

Prima variantă, 20 mai 2015

Dacă mă întrebai asta acum 1 an aș fi răspuns: ”m-aș panica”.

În 2015 nu mă mai panichez pentru că am învățat o chestie foarte tare de la Jim Rohn:

Dacă îți pică din cer 1 milion de dolari, ai face bine să devii milionar cât mai rapid.

Așadar, prima chestie pe care aș face-o după ce am câștigat 1 milion de euro, ar fi să caut 10 milionari în euro din România și să-i invit la o cină.

A doua chestie ar fi să mă mut la Cluj și să mă alătur Bizz Club unde aș întâlni alți oameni bogați, proprietari de afaceri, de la care aș avea de învățat cum să gestionez sume așa mari de bani.

Probabil că aș cumpăra și o casă ca să am unde sta în Cluj sau poate m-aș rezuma la chirie. Încă nu-s sigur de acest aspect. Parcă partea cu chiria sună mai bine.

Cum habar nu am cum aș putea investi banii prin metode clasice, aș căuta să investesc în ideile pe care le am acum și pe care din motive obiective (lipsa timpului sau ”nu-i încă vremea ta”) nu reușesc să le pun în practică.

Aș investi de 10x mai mult în educația mea, cel mai mult în partea de leadership și construirea de echipe și apoi în comunicare.

Acum întrebarea paradoxală este: dacă aș face toate astea fără să am milionul, aș ajunge să am milionul în cele din urmă?

Hmm… bună întrebare 🙂 Poate cineva o să-mi răspundă, deși am bănuielile mele.

P.S. M-am distrat puțin cu imaginea de mai jos, așa ca să mai râdem, chiar dacă nu am gusturi muzicale lăutărești (în afară de Gică Petrescu).

stepan adrian bani

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)