Nu am nimic cu oamenii săraci, dar cred că Jack Ma (fondator Alibaba cu o avere de peste 23 de miliarde de dolari) are foarte mare dreptate. Oamenii săraci de multe ori se consideră victime sau prea inteligenți și asta îi ține mereu departe de bani. Mai jos ai declarația lui Jack Ma.

Cel mai dificil de servit segment de populație îl reprezintă săracii. Dacă le oferi ceva gratuit, ei spun că e o capcană. Dacă le spui că e vorba de o mică investiție, ei spun că nu câștigă suficienți bani pentru așa ceva.

Dacă le spui să încerce lucruri noi, vor răspunde că nu au experiență. Dacă le spui că e vorba de o afacere tradițională, vor spune că e prea greu. Dacă le spui că e vorba de un model nou de afacere, vor spune că e vorba de un MLM.

Dacă le spui să-și deschidă un magazin, vor spune că vor mai multă libertate. Spune-le să-și deschidă o afacere și vor spune că nu au experiență sau expertiză.

Cu toate astea, cu toții au ceva în comun: iubesc să îl întrebe pe google, să asculte de prietenii lor lipsiți de speranță ca și ei, gândesc mai mult decât un profesor universitar și fac mai puține lucruri decât un orb.

Întreabă-i ce sunt capabili să facă. Nu vor știi ce să îți răspundă.

Concluzia mea e: acționeaz mai repede, în loc să tremuri de frică. În loc să te gândești la ce ai vrea să faci, doar fă-o! Oamenii săraci sunt săraci din cauza unui singur lucru: Toată viața lor se bazează pe așteptare…

declarație preluată de pe www.patrickbetdavid.com | sursă foto lifehack.com

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)