De vreo 4 ani am rinită alergică. Am refuzat să folosesc medicamentație (anti-histaminice) pentru a micșora efectele acestei de-a dreptul enervante afecțiuni pentru că am avut o prietenă care a ajuns efectiv să devină dependentă de pastile și la un moment dat nu-și mai făceau efectul.

Cel mai nasol pentru mine este în lunile mai-iunie când polenizarea e ”în floare”. Când fac câte o criză nasoală și efectiv nu mai pot de atâtea strănuturi și lăcrimat, ceea ce fac este să mă spăl bine pe mâini, pe față, ochi și în nas. Dau bine cu jet de apă pe față și pe ochi (se răcoresc și ”senzorii” defecți ai sistemului olfactiv).

Partea esențială e să cureți interiorul nasului pentru că particulele ce produc alergia au ajuns pe mucoasă și sunt fixați pe toți pereții. Iei niște apă în palme, bagi nasul în apă și începi să tragi pe nas apa rece. După aceea sufli puternic apa afară. Unii folosesc apă călduță. Mie ”îmi place” mai mult cu apă rece. E o senzație foarte neplăcută și trebuie să repeți procedura de 3-5 ori. E neplăcut dar astfel cureți exact zona care trebuie.

Mai există și alte metode cu infuzii de uleiuri esențiale, aburi etc. dar cine are răbdare să facă toate astea, mai ales când strănuți de mama focului și îți curg lacrimile de nu-i adevărat.

Ai și alte metode pentru crizele de alergie? Lasă un comentariu mai jos și poate vei ajuta pe cineva.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)