Frica este un parazit periculos ce se hrănește cu tot curajul pe care îl avem pentru a ne urma țelurile. În momentul în care ți-e frică să faci ceva și tot amâni s-o faci, frica iți va devora încet dar sigur acel vis și în scurt timp nu vei mai avea nimic.

Sora geamănă a fricii este amânarea. Cele două merg mână în mână și se ajută reciproc pentru a te sabota. Folosesc aceste exemple prin care personific cele două elemente care contribuie cel mai mult la falimentul emoțional al fiecărui om.

Frica are un antidot și anume acțiunea. De ce? Pentru ca scopul fricii este acela de a te ține pe loc, pentru a nu evolua, astfel parazitul va putea supraviețui și ba mai mult să se reproducă și să plece de la tine la toți oamenii din jurul tău.

Când petreci timp cu oameni care amână să facă ceva sau care nu iau nici o acțiune și se plâng de nereușitele lor din cauza sorții nedrepte, încet, încet, parazitul încearcă să îți intre în minte pentru a depune și la tine ouăle fricii și ale amânării.

Perioada de incubație a fricii este destul de mică. Un om care este nesigur pe forțele proprii și care nu își cunoaște adevăratul potențial este gazda perfectă pentru acest parazit.

Cu toate astea, frica poate fi învinsă cu puțină motivație pentru a lua o acțiune, pentru a te mișca, pentru a te încărca cu niște satisfacție de progres.

În scurt timp parazitul va începe să fie eliminat și mintea ta se va imuniza împotriva acestuia, ba mai mult, vei putea deveni rețeta antidotului și pentru alții.

Foarte mulți oameni sunt infectați de acest parazit și marea majoritate își vor petrece restul vieții plângându-se de efectele negative ale acestuia. Partea nasoală e că primii infectați vor fi cei din familie, mai ales copiii care sunt foarte fragili și sensibili în perioada creșterii lor și nu îți dorești ca aceștia să crească cu ideea ca parazitul numit frică e ceva împotriva căruia nu poți face nimic și trebuie să te conformezi pentru a trăi cu el pentru tot restul vieții, în mediocritate sau chiar mai rău.

În schimb, crește-ți copiii ca niște modele de antidot pentru ceilalți, într-un spirit de curaj și acțiune și fă din asta cea mai mare moștenire pe care să le-o lași: toată lumea va fi a lor și vor putea fi cu adevărat fericiți.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)