Când ai deschis ochii dimineața ești obligat să cheltui cea mai importantă resursă a ta: timp.

Dacă timpul s-ar putea segmenta în câteva elemente mai palpabile atunci aș zice că suntem obligați să cheltuim energie și atenție.

Fiecare lucru pe care alegi să îl faci îți consumă din energie – de asta la final de zi ești obosit.

În același timp, înainte de a alege un lucru pe care urmează să îl faci, vei cheltui atenție, selectând dintre toate posibilitățile ceva. Nu poți fi atent la mai multe lucruri simultan, iar dacă încerci să faci asta, cheltui mult mai multă energie și poți ajunge la miezul zilei epuizat.

Dar ce cumpărăm atunci când cheltuim energie și atenție?

  • fie mai multă SĂNĂTATE, fie boală. Dacă aleg să mănânc un măr, cumpăr sănătate. Dacă aleg să iau un ”cizburgăr” cu de toate sau o șaorma, cumpăr boală.
  • fie mai multă INTELIGENȚĂ, fie mai multă prostie. Dacă aleg să cheltui atenția și energia mea pe emisiuni cu canapele și invitați dubioși, aleg să cumpăr mai multă prostie. Dacă în schimb aleg să cheltui A & E citind o carte de dezvoltare personală, automat cumpăr inteligență
  • fie un CORP SEXY, fie un corp atrofiat și grăsime în exces. Chipsurile sau salata? Teoria o știm mult prea bine.
  • fie mai mult CURAJ, fie mai multă frică. Dacă alegi să cheltui timp și atenție făcând lucrurile de care îți e frică, cumperi mai mult curaj. În caz contrar, cumperi și mai multă frică.
  • fie mai mult RESPECT, fie mai multă indiferență sau dispreț. Dacă alegi să cheltui energie și atenție pentru a te implica mai mult, pentru a arăta că îți pasă și pentru a produce mai multă valoare, cumperi mai mult respect. În caz contrar cumperi mai multă indiferență sau dispreț, degradând relațiile în timp.
  • fie BOGĂȚIE, fie sărăcie. Dacă îți cheltuiești energia și atenția căutând răspunsuri pentru problemele tale financiare, dacă citești cărțile scrise de oameni bogați, dacă participi la cursurile lor, dacă întrebi fără frică și ceri atunci când ai nevoie, automat atragi mai multă prosperitate. În caz contrar… nici nu mai are rost să spun, se văd peste tot rezultatele alegerilor greșite.

Practic, de fiecare dată când cheltui Energia sau Atenția ta, poți să faci o investiție bună sau una proastă!

Fiecare alege pentru el dacă vrea prosperitate sau faliment!

Cert e că fiecare început de an, fiecare început de lună, fiecare zi de luni, fiecare zi și, până la urmă, fiecare minut din zi au toate aceeași valoare!

În toate acestea vom cheltui din resursele noastre făcând investiții bune sau proaste.

Alegerea e a noastră, deci îți doresc alegeri înțelepte!

P.S. La început nu va fi ușor să faci investiții bune, dar obiceiurile bune te vor duce acolo unde vrei să ajungi!

 

Îți mai recomand și aceste articole:

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)